Nastase: Da, avem nevoie de UDMR ca sa dam jos Guvernul

Vineri, 25 Februarie 2011, ora 16:57
1504 citiri
Nastase: Da, avem nevoie de UDMR ca sa dam jos Guvernul
Foto: Arhiva

Liderul PSD Adrian Nastase recunoaste ca USL are nevoie de cei de la UDMR pentru ca sa scape Romania de Guvernul Boc, insa este constient ca liderilor maghiari le este greu sa faca acest pas, deoarece au ajuns sa "gandeasca romaneste: nu dau vrabia din mana pe cea de pe gard".

"Da, avem nevoie de UDMR ca sa dam jos Guvernul. Si stiu ca e foarte greu ca UDMR sa iasa acum de la guvernare. Dar ei trebuie sa stie ca de ei depinde schimbarea Puterii anul acesta. Poate chiar la urmatoarea motiune de cenzura.

Formatiunea maghiara ezita sa faca pasul si sa contribuie la crearea uni noi majoritati mai responsabile si mai legitime. Liderii UDMR gandesc cat se poate de "romaneste". Ei nu doresc sa dea vrabia din mana pe cea de pe gard", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Social democratul avanseaza ideea depunerii unei motiuni de cenzura, in cazul in care Guvernul isi asuma raspunderea pe Codul Muncii, insa nu isi pune sperantele in parlamentarii PD-L ca aceasta sa aiba succes.

Adrian Nastase admite ca sansa romanilor de a scapa de acest guvern, "care ii umileste si ii loveste din toate directiile", sunt parlamentarii de la UDMR.

"Formatiunea maghiara ezita sa faca pasul si sa contribuie la crearea uni noi majoritati mai responsabile si mai legitime. Calculul pe care il face UDMR este unul pe termen scurt. PSD si PNL vor castiga alegerile, iar Traian Basescu si Guvernul sau vor fi indepartati de la putere. UDMR are insa sansa de a scurta acest drum si de a face bine populatiei mai repede", mai sustine social democratul.

Adrian Nastase crede ca modul in care UDMR se foloseste de tot felul de pretexte, ce nu au niciun fundament, pentru a respinge o colaborare in interesul populatiei pare un gest cel putin nefiresc.

"Mi-e greu sa cred ca UDMR chiar crede ca masurile PD-L sunt singurele necesare si ca altele nu vor ajuta niciodata la iesirea din criza. UDMR nu poate accepta la nesfarsit aberatiile si erorile majore ale lui Traian Basescu si ale supusului sau premier. Totul are o limita, iar aceasta guvernare a depasit-o demult.

UDMR are aceasta posibilitate. Uniunea se afla in fata unor optiuni fundamentale nu doar pentru viitorul sau politic, ci si pentru societatea romaneasca", conchide Nastase.

Opozitia este constienta ca, in cazul in care depune o motiune de cenzura, are sanse minime sa treaca, deoarece nu are suficienti parlamentari.

Uniunea Social Liberala are momentan 217 parlamentari si pentru a trece o motiune de cenzura care sa dea jos Guvernul mai are nevoie de 20 de voturi. De aceea, se fac apeluri catre cei de la UDMR ca sa obtina voturile necesare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Adrian Nastase apel UDMR, #UDMR succes motiune cenzura , #PSD
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Domnu' Bombonel , ai nevoie de ceva mai mult ca sa daramati Guvernul . Nu aveti , degeaba le-ai dat la numarat ...
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
"UDMR are insa sansa de a scurta acest drum si de a face bine populatiei mai repede"