Nastase, despre arestarea lui Apostu: Un atac in cuibul de viespi al PDL de la Cluj

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 20:25
3412 citiri
Nastase, despre arestarea lui Apostu: Un atac in cuibul de viespi al PDL de la Cluj
Foto: Antena 3

Scandalul mitei in care este implicat primarului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, este un atac in cuibul de viespi al PDL de la Cluj, considera presedintele Consiliului National (CN) al PSD, Adrian Nastase.

"Este un atac in cuibul de viespi de la Cluj al PDL. Este facut in dauna lui Emil Boc. Ma intreb: este facut la intamplare sau are legatura cu vizita lui Traian Basescu in Germania? Poate ca se gandesc, totusi, asa: daca vrem totusi sa mai castigam voturi, avem nevoie de o operatiune de curatare in interiorul partidului", a declarat fostul premier, vineri seara, la Antena 3.

Despre proiectul de buget pentru 2012, potrivit caruia Serviciul Roman de Informatii (SRI), Serviciul de Informatii Externe (SIE) si Ministerul Afacerilor Externe (MAE) vor primi mai multe fonduri decat pe anul 2011, Adrian Nastase sustine ca, "intr-un scenariu rautacios, bugetul mare acordat Serviciilor si MAE este, de fapt, pentru alegerile din 2012".

"Intr-un scenariu rautacios, bugetul mare acordat Serviciilor este, de fapt, pentru alegerile din 2012. La fel si in cazul Ministerului Afacerilor Externe, pentru ca are nevoie sa-si intareasca consulatele ca sa se ocupe de romanii din afara si sa-i convinga sa voteze prn corespondenta. Filatelistii or sa fie foarte fericiti. Putem sa aducem mai multi turisti in Romania, cu autobuzul, ca sa voteze", a adaugat social-democratul.

Pe de alta parte, Nastase nu elimina posibilitatea ca alegerile din 2012 sa nu mai aiba loc: "Un mandat, politic, in cazul asta, poate fi prelungit in caz de dezastru natural, in caz de razboi. Poate Guvernul actual se considera un dezastru natural si se hotaraste sa nu mai organizeze alegeri. Tot ce-i posibil".

Premierul Emil Boc a anuntat, vineri, ca proiectul de buget pentru 2012 va fi efectuat pe baza unui deficit bugetar de 1,9 la suta si a unei cresteri economice de 2,1 la suta din PIB.

"Nu trebuie sa uitam ca inamicul public este Traian Basescu"

Totodata, fostul sef de Executiv a atras atentia ca scandalul din interiorul PSD, din ultima saptamana, a pus in umbra adevaratul inamic public, Traian Basescu. Asadar, a adaugat Nastase, PSD trebuie sa se orienteze catre problemele adevarate.

"Subiectul se va inchide. Avem nevoie sa ne reorientam catre subiectele adevarate, catre realitatea politica. Trebuie sa ne aducem aminte ca inamicul public este Traian Basescu", a accentuat liderul PSD.

Nu in ultimul rand, Adrian Nastase a povestit, pe scurt, ce se va intampla in cazul Geoana: "Primul plan era legat de functia de presedinte al Senatului. Al doilea, despre relatia lui Mircea Geoana cu partidul. Vom decide daca va fi sanctionat, daca va fi exclus. Nu ne-am propus sa facem cadou PDL functia de presedinte al Senatului prin revocarea lui Mircea Geoana".

Fostul presedinte al PSD a anuntat, vineri, ca se va prezenta duminica in fata Comisiei de Arbitraj a partidului, insa pune conditii: va participa la sedinta de duminica doar daca Dan Sova, presedintele Comisiei de Arbitraj, va fi recuzat. Presedintele Senatului invoca un viciu procedural si sustine ca Dan Sova s-a antepronuntat in ceea ce priveste cazul sau.

"Doresc sa va asigur de intreaga mea disponibilitate de a colabora pe deplin cu Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate Morala a PSD, recunoscand competentele acestui for asa cum au fost ele conferite de Statutul si de votul Congresului PSD.

In acelasi timp, solicit Biroului Comisiei Nationale de Arbitraj si Integritate Morala a PSD recuzarea dlui Dan Sova din calitatea de Presedinte al Comisiei Nationale de Arbitraj si Integritate Morala pentru reuniunea din data de 13 noiembrie", a avertizat Geoana.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Nastase mita cluj viespi, #cuib viespi PDL Cluj, #Sorin Apostu arestat mita, #Adrian Nastase Traian Basescu , #PSD