Nastase, despre Geoana: Nu vrem soldati care intorc arma spre noi

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 21:02
2910 citiri
Nastase, despre Geoana: Nu vrem soldati care intorc arma spre noi

Presedintele Consiliului National (CN) al PSD, Adrian Nastase, a explicat, luni seara, decizia partidului de a-l inlocui pe Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului, acuzand "statutul detasat pe care Geoana incearca sa-l realizeze, pentru a nu-i supara pe cei din PDL".

"Am sa ii rog pe cei de acasa sa faca o comparatie intre modul in care functioneaza Camera Deputatilor si ceea ce se intampla la Senat. Nu vreau sa par foarte critic, dar nu pot sa nu observ ceea ce noi in partid vedem in permanenta: acest statut detasat pe care Geoana incearca sa-l realizeze, pentru a nu-i supara pe cei din PDL", a declarat fostul premier, invitat la Realitatea Tv.

Adrian Nastase a subliniat ca Mircea Geoana este "o piesa foarte importanta in echilibrul partidului, dar el nu intra in ecuatia generala si vrea sa aiba o pozitie distincta".

Geoana, executat de PSD, nu se lasa dat jos de la Senat - urmeaza excluderea?

"Este firesc ca noi in momentul in care numaram soldatii pe care-i avem in batalia impotriva PDL, sa vedem pe cine contam. Este important fiecare soldat in parte, nu vrem sa avem soldati care intorc arma impotriva propriei armate", a adaugat pesedistul.

Acesta a subliniat ca inlocuirea lui Mircea Geoana de la sefia Senatului nu are legatura cu vizitele pe care acesta le-a facut in ultima perioada la DNA, justificand ca "DNA-ul nu poate sa pateze imagini, poate doar sa faca presiuni care sa duca la santaj".

Despre riscul de a pierde sefia Senatului

Decizia luata de conducerea PSD este surprinzatoare in contextul in care fiecare grup parlamentar poate sa propuna un candidat pentru sefia Senatului, in consecinta exista riscul ca Opozitia sa nu mai detina nicio functie importanta.

Adrian Nastase spune insa ca nu se poate discuta despre posibilitatea ca PSD sa piarda sefia Camerei superioare a Parlamentului, invocand "cuvantul dat dupa alegeri".

Geoana scapa temporar de debarcare - sedinta Senatului a fost suspendata

"Sefia Camerei si a Senatului au fost decise, pentru patru ani, la momentul in care dupa alegeri s-a constatat o anumita configuratie a Parlamentului. Atunci am stabilit foarte clar ca PDL-ul va avea Camera Deputatilor, iar PSD-ul va avea sefia Senatului", a mai spus Adrian Nastase.

"Admiratia Robertei Anastase pentru mine este fireasca"

In alta ordine de idei, fostul premier a comentat acuzatiile prim-vicepresedintelui PDL Roberta Anastase, care a spus, recent, ca Victor Ponta este "gonacul" lui Adrian Nastase si nu el, ci Nastase va fi candidatul USL pentru functia de prim-ministru.

"Eu inteleg admiratia Robertei Anastase pentru mine, este normala, este absolut fireasca. Este vorba despre o diversiune, de a crea o problema la nivelul conducerii PSD. Ceea ce stiu si va asigur este ca vom castiga, suntem cu mult peste PDL in sondaje", a conchis Adrian Nastase.

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...