Nastase, despre judecarea "Trofeului Calitatii": Un frumos cadou de ziua mea

Marti, 25 Mai 2010, ora 17:22
910 citiri
Nastase, despre judecarea "Trofeului Calitatii": Un frumos cadou de ziua mea

Fostul premier Adrian Nastase a spus marti, la plecarea de la ICCJ, unde s-a reluat judecarea dosarului "Trofeul Calitatii", ca termenul pentru care s-au amanat dezbaterile in aceasta cauza, respectiv 22 iunie, este "un frumos cadou pentru ziua de nastere".

Inalta Curte de Casatie si Justitie a reluat, marti, dezbaterile in dosarul "Trofelul Calitatii", suspendat in iunie 2009 de pe rolul instantei, ca urmare a admiterii unei exceptii de neconstitutionalitate. La termenul de marti, Bogdan si Ioana Popovici au transmis, prin avocat, cereri de amanare a procesului, avand in vedere ca sunt organizatorii unui forum economic international care are loc in acelasi timp.

Instanta a admis cererile de amanare si a dispus ca dosarul sa fie reluat pe 22 iunie, punandu-le in vedere avocatilor si celor prezenti in sala ca la termenul urmator sa se prezinte si sa transmita la dosar, in scris, exceptiile si cererile pe care vor sa le invoce.

In legatura cu termenul acordat, Nastase a spus, la plecarea de la sediul ICCJ, ca instanta i-a facut "un frumos cadou" pentru ziua sa de nastere, stabilit termen chiar pe 22 iunie. "Vreau sa ii multumesc presedintelui de instanta ca a calculat foarte bine, banuiesc ca nu stia acest lucru", a spus fostul premier.

De asemenea, Adrian Nastase a afirmat, din nou, ca dosarul "Trofelul Calitatii" este o "masura" pornita de Traian Basescu, pentru a-l impiedica sa candideze la alegerile prezidentiale. In legatura cu principala acuzatie care i se aduce, respectiv ca ar fi organizat concursul "Trofelul Calitatii" pentru a strange bani pentru campania pentru alegerile prezidentiale din 2004, fostul premier a afirmat ca "numai un idiot ar putea sa sustina asa ceva". "Ideea ca am pornit un proiect de strangeri de bani este o tampenie. Ceea ce ma deranjeaza este ca aceste instrumente ale lui Traian Basescu din DNA au pus in acest dosar 970 de martori", a spus Nastase.

In legatura cu faptul ca, desi in dosarul sau fusese fixata ora 12.00 pentru inceperea discutiilor, insa, deoarece in sala de sedinta, un alt proces s-a finalizat in jurul orei 13.00, vicepresedintele Camerei Deputatilor a spus ca "a pierdut vremea". "In fine, azi am stat degeaba, am pierdut vremea, poate ca ar fi trebuit sa fiu la Parlament si ar trebui sa mi se reduca din diurna sau din indemnizatie", a comentat Nastase.

Inalta Curte a suspendat, pe 16 iunie 2009, judecarea dosarului "Trofeul Calitatii", in urma admiterii exceptiei de neconstitutionalitate a OUG 134/2005, privind organizarea DNA, invocata de avocatul Dianei Gasparovici, una dintre persoanele trimise in judecata de procurorii anticoruptie alaturi de Adrian Nastase.

Exceptia a fost respinsa de judecatorii Curtii Constitutionale la sfarsitul lunii martie 2010.

Judecarea dosarului "Trofeul Calitatii", in care Adrian Nastase, Irina Jianu si alte patru persoane sunt acuzate in legatura cu strangerea unor sume de bani pentru campania electorala prezidentiala a social-democratului, a inceput pe 26 februarie 2009 la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Conform DNA, Adrian Nastase a fost trimis in judecata alaturi de Jianu si de celelalte patru persoane, in data de 20 ianuarie 2009, dupa ce procurorii au constatat ca simpozionul "Trofeul calitatii" a fost organizat pentru a masca strangerea unor sume de bani de la societati pentru campania electorala prezidentiala a social-democratului.

Nastase este acuzat de folosirea influentei sau autoritatii functiei de presedinte al unui partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata.

Citeste si:
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Un pod a fost inaugurat cu mare fast, la ambele capete, în județul Buzău. Este vorba despre podul care leagă municipiul Buzău de localitatea Vadu Pașii, iar la un capăt, panglica a fost...
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, 23 octombrie, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea...
Sursa: rNews