Nastase, despre trimiterea in judecata: Era nevoie de o noua tinta falsa

Miercuri, 05 Mai 2010, ora 16:16
1283 citiri
Nastase, despre trimiterea in judecata: Era nevoie de o noua tinta falsa

Adrian Nastase, presedintele Consiliului National PSD, se apara de noile acuzatii aparute miercuri in dosarul Zambaccian afirmand ca era evident nevoie de noi tinte false in contextul actual, in care guvernarea nu stie cum sa scoata economia din criza.

"Resping, in mod categoric, acuzatiile mincinoase formulate impotriva mea, in cadrul dosarului Zambaccian. Este vorba de un 'snop' de dosare, incepute de DNA in anul 2005, in incercarea de a transforma o cauza civila in multiple cauze penale, dosare in care nu exista niciun fel de dovada impotriva mea.

Dupa alegerile din 2004, procurorii, sustinuti de actualul presedinte, au deschis impotriva mea peste 20 de dosare, cu tot felul de acuzatii aberante. Pe rand, acuzatiile s-au retras si au ramas in prezent doar trei: cea referitoare la termopane, cea referitoare la cazul Melinescu si cea referitoare la cheltuielile din campania electorala din 2004.

Pentru ultimele doua, deja sunt in instanta, acesta este cel de-al treilea, si sunt sigur ca instantele vor constata nevinovatia mea", subliniaza Adrian Nastase, intr-o declaratie remisa Agerpres.

Adrian Nastase, trimis in judecata in dosarul bunurilor aduse din China

El a trecut in revista datele la care se rezuma ultimul dosar in care a fost retrimis, miercuri, in judecata.

"Revenind la prezent, de fapt DNA incearca sa refoloseasca in cadrul acestui dosar niste probe anulate anterior de instanta. Folosirea probelor constatate nule de catre judecatorii iCCJ reprezinta un abuz, pentru ca ele induc ideea efectuarii unor probatorii dupa data la care s-a pronuntat ICCJ", a explicat Nastase.

El a adaugat ca, ajuns in Parlament, acest dosar a fost respins in mod clar de Comisia juridica, printr-un raport negativ in care se constata ca este vorba de un dosar politic.

Fostul premier Adrian Nastase a fost trimis din nou in judecata, miercuri, de procurorii anticoruptie in dosarul in care este acuzat de luare de mita privind bunurile din China, asa-numitul dosar Zambaccian I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Adrian Nastase Zambaccian I, #Adrian Nastase bunuri China, #Nastase trimis in judecata , #PSD