Nastase: Emil Boc va fi candidatul PDL la alegerile prezidentiale

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 10:52
4077 citiri
Nastase: Emil Boc va fi candidatul PDL la alegerile prezidentiale
Foto: Ziare.com

Fostul prim-ministru Adrian Nastase i-a transmis o scrisoare presedintelui PDL, Emil Boc, in care noteaza ca acesta va fi candidatul democrat liberal la alegerile prezidentiale din 2014.

Potrivit unei 'cutume' existente in Romania, presedintele unei formatiuni politice va fi, automat, si candidatul partidului respectiv la cea mai inalta functie din stat, scrie Adrian Nastase pe blogul sau.

Astfel, fostul premier afirma ca doreste sa-l previna pe Emil Boc in legatura cu anumite aspecte importante privind destinul politic viitor al acestuia.

"Intr-o motivare privind desfasurarea campaniei electorale prezidentiale din 2004, judecatorii Ionut Matei si Ioana Bogdan (fosta consiliera a procurorului sef DNA, Daniel Morar) au constatat existenta unei cutume despre care, probabil, nu sunteti informat.

Citez din motivarea respectiva: 'Curtea retine in primul rand ca nu doar in Romania, ci si in alte tari cu traditie democratica exista cutuma desemnarii ca si candidat al unei formatiuni politice la cea mai inalta functie electiva din stat a presedintelui acesteia'", noteaza Adrian Nastase.

Fostul premier al Romaniei completeaza ca aceasta constatare a celor doi judecatori viza apararea sa, in dosarul "Trofeul Calitatii". Astfel, liderul social democrat arata ca "Trofelul Calitatii" fusese demarat in iarna 2003-2004, in timp ce candidatura sa la prezidentiale a fost decisa in august 2004.

Acesta continua, precizand ca presedintele PDL va fi candidatul democrat liberarilor la presedintie, in 2014, iar Emil Boc nu ar trebui sa-si faca "alt program", deoarece si in cazul sau, judecatorii au considerat, pe baza "cutumei", ca prin simplul fapt ca era presedinte al PSD insemna automat ca era si candidat la prezidentiale.

"In aceste conditii, imi fac o datorie de constiinta in a va avertiza de existenta acestei 'cutume', in baza careia sunteti, fie ca vreti, fie ca nu vreti, candidatul PDL la alegerile prezidentiale din 2014 si va sugerez sa nu va faceti alt program, cum ar fi participarea la alegerile locale pentru Primaria din Cluj-Napoca, in iunie, acest an", mai scrie Adrian Nastase.

In plus, a explicat faptul ca actualul prim-ministru, Mihai Razvan Ungureanu, nu ar putea participa la alegerile prezidentiale din partea PDL decat daca i-ar lua locul ca presedinte al partidului, "ceea ce nu ar fi elegant din partea domnului Traian Basescu".

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Adrian Nastase Emil Boc candidat, #Emil Boc candidat PDL prezidentiale, #candidat PDL alegeri prezidentiale , #PSD