Nastase: Exista riscul radierii PSD

Vineri, 19 Februarie 2010, ora 15:45
2204 citiri
Nastase: Exista riscul radierii PSD

Daca modificarile aduse la statutul PSD in timpul Congresului sunt contestate in instanta si declarate neconstitutionale, exista riscul radierii partidului, avertizeaza Adrian Nastase.

Alegerea conducerii PSD pe liste are nevoie de doua treimi din voturile celor prezenti, a declarat vineri Adrian Nastase.

Modificarile de statut care sunt aprobate cu doua treimi din voturi la Congres pot intra in vigoare, iar conducerea poate fi aleasa dupa noi reguli, explica Nastase, adaugand insa ca aceste schimbari trebuie realizate "cu atentie", altfel pot duce la radierea partidului.

"Modul de alegere a conducerii pe liste are din ce in ce mai putini sustinatori si exista riscul ca ea sa nu fie aprobata pentru ca este nevoie de doua treimi din voturile celor prezenti la Congres", a declarat Adrian Nastase, la PSD.

O anumita modificare ar putea fi acceptata daca exista destule voturi pentru, explica Nastase, si ar putea fi pusa in aplicare imediat de Congres.

Modificarea ar trebui prezentata la tribunal si acea modificare poate fi contestata pe motive de neconstitutionalitate. Daca este declarata neconstitutionala, "ar exista riscul radierii partidului", explica Nastase, adaugand insa ca aceasta ar fi "o ipoteza extrema".

Motivul pentru care o propunere ar putea fi considerata neconstitutionala ar fi "o anumita afectare a dreptului de a alege si de a fi ales", adauga Nastase.

Liderii PSD au aprobat in sedinta Comitetului Executiv propunerea de modificare a Statutului partidului astfel incat alegerile pentru conducerea PSD sa aiba loc pe o lista inchisa de candidati.

In favoarea alegerii conducerii pe liste au fost 42 de social-democrati, iar impotriva 12, existand si 2 abtineri. Propunerea de modificare a statutului PSD urmeaza sa fie aprobata in cadrul Congresului PSD de pe 20 februarie.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Adrian Nastase, #Nastase modificare statut, #modificare statut PSD , #PSD
Comentarii
Poza Mickey_Mouse
Mickey_Mouse
rank 5
Doamne, schimbă doar două cuvinte in declaratia magraonului. In loc de "riscul" pune "certitudinea" si in loc de "radierii" pune "raderii"!
Poza GAIA
GAIA
rank 5
"EXISTA RISCUL RADIERII PARTIDULUI,AVERTIZEAZA A.NASTASE...AR FI CEL MAI BUN LUCRU...SA VINA ANGELA MERKEL SA VA ARATE CUM ARATA UN PARTID SOCIALIST