Nastase explica pentru PDL: Ce inseamna "Jos Boc!"

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 22:00
2117 citiri
Nastase explica pentru PDL: Ce inseamna "Jos Boc!"
Foto: nastase.wordpress.com

Fostul premier Adrian Nastase le explica celor de la PDL ce inseamna, mai exact, "Jos Boc!", vorbind de "ignorarea cu fatarnicie si aroganta a solicitarilor clare si evidente ale populatiei de catre Putere".

"Sa ii auzi pe oamenii din strada strigand 'Jos Guvernul', 'Jos Boc', sa recunosti ca nemultumirea lor este indreptatita, sa vorbesti despre protestul lor si apoi sa le intorci spatele ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, mi se pare un gest de curaj extrem, vecin cu nebunia. Este acel tip de curaj pe care il au cei care stiu ca nu mai au nimic de pierdut. Asa se explica si aceasta tentativa de a-i clona pe ministrii compromisi, in speranta ca nu o sa observe nimeni.

Pentru cei care au curajul de a face schimbari de suprafata, doar sub presiunea strazii si doar atunci cand se afla cu spatele la zid, as vrea sa 'traduc' o solicitare care se regaseste pe buzele, in mintea si in sufletul majoritatii covarsitoare a romanilor. Fac acest lucru pentru a da o mana de ajutor celor din PDL care, se pare ca nu au inteles semnificatia solicitarii 'Jos Boc'. Oricat de ciudat ar fi, oamenii nu au o problema cu Emil Boc, nici ca individ si nici ca (ex)premier.

Solicitarea lor se refera la guvernarea PDL, adica la incompetenta, sfidare, coruptie si aroganta. Prin urmare, plecarea lui Emil Boc nu este suficienta, iar schimbarea unor ministri, intr-o operatiune de disimulare ratata nu va reduce nemultumirea romanilor", scrie Adrian Nastase pe blogul personal intr-un text publicat miercuri.

Nastase: Ungureanu - prizonier, nu premier

Presedintele Consiliului National (CN) al PSD subliniaza, in contiuare, ca problema nu este una de persoane, cu de abrodare, de stil si competenta de guvernare: "Arondarea portofoliilor ministeriale pe grupuri de interese arata ca actuala putere nu a inteles nimic din tot ceea ce se intampla la nivel social. Cei aflati inca la putere considera Guvernul un fel de societate comerciala in care actionarii - Basescu si PDL - schimba directorii executivi.

Acest lucru este profund in neregula, iar protestul oamenilor la asta se refera. In aceste conditii, solutia nu poate fi decat aceea a alegerilor anticipate. Romania are nevoie de un guvern legitimat prin alegeri, nu de unul incropit, sprijinit de doar 18% din populatie (11% PDL + 6% UDMR + 1 UNPR)".

Mihai Razvan Ungureanu: Nu vin in fruntea Guvernului pentru a pleca

Totodata, atrage atentia ca "este profund in neregula" ca, in actualele conditii, sa fie desemnat un nou premier si numit un "nou" Guvern de catre o coalitie fara legitimitate populara, "la comanda unui presedinte fara popularitate".

Nastase condamna ca, in loc de un guvern de tehnocrati, care sa ofere garantia unui proces electoral corect, Traian Basescu vine cu un guvern compus din persoane ale caror competente urmeaza a fi testate chiar in timpul actului de guvernare.

"De fapt, unii dintre ei nu au nicio legatura (prin prisma pregatirii profesionale) cu guvernarea. In aceste conditii, pe umerii UDMR apasa o responsabilitate si mai mare, formatiunea maghiara fiind nevoita sa joace in aceeasi echipa cu formatia de juniori a PDL", apreciaza liderul PSD.

Nu in ultimul rand, Adrian Nastase comenteaza declaratia lui Mihai Razvan Ungureanu cu privire la ministrii pe care i-a ales sa faca parte din viitorul Guvern: "Dupa ce a anuntat lista ministrilor cu care va merge in fata Parlamentului, Mihai Razvan Ungureanu a spus despre acestia ca 'sunt oameni exceptionali', cu care a lucrat. Interesant! Din cate stiu, domnia sa a lucrat la Externe si la SIE. Singurul diplomat din 'noul' Guvern este Cristian Diaconescu...".

Premierul desemnat Mihai Razvan Ungureanu, a citit, miercuri, pe unul dintre holurile Camerei Deputatilor, lista ministrilor cu care intentioneaza sa creasca nivelul de trai al romanilor.

Dupa ce si-a cerut scuze fata de jurnalistii care au asteptat, pana seara tarziu, lista nominalizarilor pentru noii ministri, Ungureanu le-a transmis ministrilor propusi ca le va cere competenta, profesionalism, responsabilitate si modestie.

"Este un guvern foarte tanar, sunt fete noi, sunt intre ei profesionisti exceptionali, sunt oameni cu care am lucrat in diferite compozitii guvernamentale, este un Guvern care merita incredere si este pregatit sa dovedeasca nu numai o schimbare in politica.

Le voi cere competenta, profesionalism, responsabilitate, decenta, modestie si disponibilitate de dialog, in asa fel incat intentiile Guvernului sa poate fi auzite peste tot", a spus premierul desemnat.

A.T.

Citește și:
MAE l-a chemat acasă pe ambasadorul român la Viena. Care este semnificația gestului
MAE l-a chemat acasă pe ambasadorul român la Viena. Care este semnificația gestului
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă, vineri, că a chemat în ţară, pentru consultări, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Austria, Emil Hurezeanu, ”un gest...
Emil Boc: ”Austria este Rusia Uniunii Europene. Cum îți permiți să minți și să sfidezi realitatea în halul acesta”
Emil Boc: ”Austria este Rusia Uniunii Europene. Cum îți permiți să minți și să sfidezi realitatea în halul acesta”
Emil Boc, primarul Clujului, a catalogat Austria ca fiind ”Rusia Uniunii Europene” după ce țara a dat vot negativ pentru intrarea României și Bulgariei în Spațiul Schengen. Cu toate...