Nastase: Fara indoiala voi candida la alegeri

Miercuri, 21 Martie 2012, ora 16:33
5085 citiri
Nastase: Fara indoiala voi candida la alegeri
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul premier al Romaniei Adrian Nastase a declarat ca vrea sa participe la alegeri.

"Fara indoiala voi candida si am fost la mine in colegiu si in alte judete, precum Braila si Prahova, e o datorie a fiecaruia dintre noi de a participa la campania electorala si de a-si ajuta colegii", a mentionat Adrian Nastase, la B1 TV.

De asemenea, el s-a referit ironic la eliminarea cvorumului ca la o chestiune comunista si a propus, in gluma, eliminarea imunitatii parlamentarilor.

"Hai sa las abordarea sarcastica, e absolut anormal sa ai pretentia ca dezbati textul unei noi Constitutii intr-un grup restrans si sa stii ca nu ai cum sa obtii o majoritate de 2/3 la vot", a opinat Nastase.

"Dialogul presupune o prezenta fizica", a continuat acesta.

De asemenea, Nastase a spus ca discutia de miercuri despre sistemul de sanatate este una din multele propuneri ale PSD pe care spera sa le abordeze Parlamentul in urmatoarea perioada.

CCR a constatat ca cerinta de cvorum e un criteriu de constitutionalitate numai in ceea ce priveste adoptarea legilor, hotararilor si motiunilor de catre Camera Deputatilor si Senat, iar nu si in ceea ce priveste adoptarea actelor in cadrul procedurilor desfasurate in fata organelor de lucru.

Judecatorii CCR cred ca neprezentarea unor membri la comisie nu trebuie sa impiedice functionarea Camerelor Parlamentului.

Astfel, cu privire la cerinta de cvorum, Curtea constata ca, "potrivit dispozitiilor art.67 din Constitutie, aceasta constituie un criteriu de constitutionalitate, conditionand constitutionalitatea externa a actului, numai in ceea ce priveste adoptarea legilor, hotararilor si motiunilor de catre Camera Deputatilor si Senat, iar nu si in ceea ce priveste adoptarea actelor in cadrul procedurilor desfasurate in fata organelor de lucru ale Camerelor".

Blaga, despre cvorumul in comisii: O lege poate sa intre in plen si fara raport

Liderul Senatului, Vasile Blaga, a declarat miercuri, referitor la posibilitatea eliminarii cvorumului necesar rapoartelor comisiilor, ca oricum o lege poate intra in plen si fara raport,acest lucru fiind in conformitate cu Regulamentul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Nastase candidat alegeri, #Nastase eliminare cvorum, #Nastase eliminare imunitate parlamentara , #PSD