Nastase: Ii asigura MRU impunitatea lui Basescu?

Joi, 12 Aprilie 2012, ora 10:54
3175 citiri
Nastase: Ii asigura MRU impunitatea lui Basescu?

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, sugereaza ca Traian Basescu s-ar fi inteles cu premierul Mihai Razvan Ungureanu pentru ca acesta sa-i asigure imunitatea, dupa incheierea mandatului.

"Una din marile probleme ale lui Traian Basescu nu este ce se va intampla cu Romania dupa incheierea mandatului sau, daca tara va reusi sa iasa din izolarea in care a adus-o, daca vor exista bani pentru plata datoriilor pe care le-a facut. Nu pentru el, problema esentiala este cine va fi viitorul presedinte al tarii si daca acesta va avea "influenta" necesara in zona serviciilor de informatii si a justitiei, pentru a-i asigura, dupa incetarea imunitatii prezidentiale, impunitatea pentru faptele comise", scrie Adrian Nastase pe blog.

Fostul premier mai sugereaza ca europarlamentarul PDL Monica Macovei ar putea fi si ea implicata intr-o asemenea miscare.

"E posibil sa fi garantat MRU ca daca Basescu il sprijina in viitoarele alegeri prezidentiale, eventual, aducand aceste alegeri in acelasi timp cu alegerile parlamentare, MRU - impreuna cu Monica Macovei - ii va asigura lui Basescu impunitatea pentru faptele sale? Ce credeti?", mai scrie Adrian Nastase.

Presedintele Traian Basescu a trimis, pe 6 aprilie, o scrisoare catre liderii Opozitiei, in care s-a aratat dispus sa demisioneze in 2012, daca acestia accepta revizuirea Constitutiei pentru scurtarea mandatului presedintelui la 4 ani si pentru aplicarea prevederilor referendumului din 2009, privind trecerea la un parlament unicameral, cu maxim 300 de membri.

L.L.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...