Nastase il apara pe Severin: Avem o datorie fata de soldatii partidului

Marti, 22 Martie 2011, ora 20:09
4917 citiri
Nastase il apara pe Severin: Avem o datorie fata de soldatii partidului

Adrian Nastase ii ia apararea lui Adrian Severin, sustinand ca partidul nu trebuie sa cada in "capcana" care ii este intinsa atunci cand se cere demiterea colegului sau europarlamentar. Mai mult, Nastase spune ca Victor Ponta a cazut prada presiunii publice atunci cand a anuntat ca PSD va merge pana la excluderea lui Severin din partid.

"In opinia mea, cea mai buna solutie in conditiile de acum este sa acceptam ca Adrian Severin are dreptul sa se bata pentru a obtine un punct de vedere in PE si in functie de asta sa luam o decizie. Nu trebuie sa o luam acum, pentru Monca Macovei sau pentru jurnalistii care asteapta sa luam o decizie pana la ora 8", a explicat Adrian Nastase la Antena3, adaugand: "sa asteptam, sa vedem ce se intampla cu aceasta chestiune".

In opinia lui Adrian Nastase, PSD are, ca partid, o datorie fata de membrii sai, fata de "soldatii partidului". Intrebat daca, pozitia adoptata inseamna ca nu este de acord cu Victor Ponta, care a cerut foarte ferm, marti, intr-o conferinta de presa, demisia lui Adrian Severin din PSD si din Parlamentul European, Nastase a replicat: "sunt de acord cu mine insumi in aceasta chestiune si imi spun punctul de vedere".

Ponta ii cere lui Severin sa demisioneze din PE si PSD (Video)

"Nu am discutat azi cu Victor Ponta, am discutat ieri. Azi, Victor Ponta a exprimat un punct de vedere pe care il inteleg prin presiunea publica (...) Dar noi avem niste datorii stabile fata de soldatii partidului, chiar cand gresesc, trebuie sa le dam sansa de a explica si de a dovedi, cand sunt in stare sa o faca, ca lucrurile sunt mai complicate decat par", a declarat Adrian Nastase.

Fostul premier a reamintit si propria sa situatie, a dosarelor pe care le are el insusi la DNA.

"Se dovedeste acum ca toate acuzatiile la adresa mea se reduc la niste afise, pixuri, prostii (...) Avand un asemenea tip de experienta, constat ca unele lucruri vin prea repede, prea dirijate, prea clare, cu sunete din off", a afirmat Nastase, dand de inteles si faptul ca Adrian Severin avea mari sanse ca la anul sa ocupe o functie importanta in grupul socialistilor europeni, motive pentru care relatiile sale cu Martin Schultz ar fi fost deja tensionate, chiar si inaintea scandalului declansat de "The Sunday Times".

Adrian Severin nu isi da demisia: Ma voi lupta pana la capat pentru adevar

"El a gresit, cel putin sub aspectul conduitei, dar noi avem datoria sa fim echidistanti si sa nu cadem intr-o capcana in care ne imping altii. Nu e doar o capcana pentru Severin, ci si pentru noi. Trebuie sa mentinem un anumit tip de solidaritate", a sustinut ferm Adrian Nastase.

Citeste si:
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...