Nastase: Important este ce se va discuta la Cotroceni, nu intre partide

Joi, 04 Decembrie 2008, ora 14:21
988 citiri
Nastase: Important este ce se va discuta la Cotroceni, nu intre partide
Foto: wordpress.com

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat joi ca important este ceea ce vor discuta partidele la intalnirea cu presedintele tarii de la Cotroceni.

Adrian Nastase a spus ar fi "lipsit de intelepciune in acest moment sa pornim la negocieri cu prejudecati, intrucat toate partidele au principii. Insa, rolul nostru acum este sa ne intalnim si sa discutam, sa analizam cele mai bune variante".

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a mai afirmat ca e de inteles ca "niciun partid nu va renunta la principiile sale, dar, acum, este important sa se discute despre elementele de guvernare, nu despre principiiile ideologice ale partidelor".

Adrian Nastase a mai declarat joi ca un guvern cu PD-L ar duce la "topirea" PSD in partidul-stat.

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a spus ca un guvern PSD-PD-L ar duce la "topirea" social-democratilor in "partidul stat" al lui Emil Boc si ca PD-L va prelua treptat oamenii si energia social-democratilor, deputatul pledand in acelasi timp pentru negocieri demne.

Fostul premier a sustinut ca o coalitie de guvernare a PSD cu PD-L ar duce la asezarea social-democratilor sub umbrela presedintelui, care l-ar distruge sau l-ar folosi pentru scopurile sale personale.

"Preferintele mele in mod evident (de guvernare ale PSD, n.r.) sunt legate de faptul ca, participand intr-un fel la crearea unei identitati a partidului, in diferitele ipostaze pe care le-a avut pana acum, timp de 18 ani, sunt preocupat ca acest partid sa nu intre sub umbrela cuiva care ar putea sa-l distruga si care ar putea sa-l transforme intr-o forta aservita unor scopuri marunte, personale", a aratat Nastase.

Intrebat daca acel cineva este presedintele Basescu, Nastase a replicat: "Banuiesc ca, in general, da".

"Sigur, pana la urma, intrarea intr-o formula de guvernare cu PD-L, in care in mod evident PD-L ar avea si presedintele tarii, si primul-ministru, ar avea si serviciile de informatii si procurorii de la DNA, in mod evident in acel moment PSD sigur ca ar avea o soarta dificila in a-si mentine identitatea si ar risca sa se topeasca pana la urma in formula aceasta a partidului-stat, care ar prelua si oamenii, si substanta, si energia acestui partid", a spus Nastase, care, in vremea in care a fost prim-ministru a fost criticat prin intermediul aceleiasi sintagme de catre opozitie.

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Adrian Nastase, #PSD, #viitorul guvern, #discutii, #negocieri, #alegeri parlamentare 2008 , #PSD