Nastase: PSD nu vrea sa ramana sub puterea unui santaj al presedintelui Romaniei

Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 22:29
2845 citiri
Nastase: PSD nu vrea sa ramana sub puterea unui santaj al presedintelui Romaniei
Foto: Antena 3

Fostul presedinte PSD Adrian Nastase a vorbit despre directia in care se va indrepta partidul, dupa alegerile din anul 2014, afirmand ca PSD nu doreste sa fie "sub puterea unui santaj din partea presedintelui Romaniei".

Fostul premier a spus ca USL "continua sa functioneze ca o sudura" si "a fost construita de la inceput pe termen mediu".

"Liderii celor doua partide se gandesc de pe acum la ceea ce se va intampla anul viitor si dupa anul viitor.

PNL ar dori sa vina in centrul peisajului politic, pentru ca anul viitor vor fi alegerile pentru prezidentiale, dorind sa se intareasca. PSD vrea sa nu ramana intr-o zona in care ar putea sa fie sub puterea unui santaj din partea presedintelui Romaniei. Si atunci fiecare incearca sa se intareasca", a declarat Adrian Nastase, miercuri seara, la Antena 3.

Acesta este de parere ca "migratia politica trebuie stopata", aducand in discutie si PDL, care "pierde foarte mult prin deteriorarea relatiei cu Traian Basescu, prin formulele alternative cu Miscarea Populara, incercarea de a construi pentru Basescu un vehicul politic pentru dupa 2014".

Nastase il contrazice pe Ponta: Votul uninominal duce la mercenari politici

Fostul presedinte social-democrat a spus, despre votul uninominal, ca reprezinta o problema. "Principala problema este cea a votului, care nu trebuie sa mai fie vot uninominal".

"Cred ca votul uninominal, cu atat mai mult cel pur, ar conduce la acest gen de mercenari politici, care trec dintr-o zona in alta si s-ar pierde si mai mult forta partidelor", a explicat fostul premier, care a militat pentru "alegeri pe liste, in continuare, daca vrem in continuare partide politice romanesti, daca nu vom avea mercenari in Parlament tot timpul".

Ponta: Uninominalul pur, prima optiune a PSD. O a doua optiune, daca nu e majoritate (Video)

Copresedintele USL, premierul Victor Ponta, a declarat luni ca prima optiune a PSD este legea privind uninominalul pur, aratand ca in cazul in care aceasta nu va intruni majoritatea in Parlament se va merge pe a doua optiune, respectiv cea a votului proportional la una din camerele legislativului.

Nastase, despre Basescu si gazele de sist

Fostul candidat la Presedintie a atins si subiectul Traian Basescu, despre care a afirmat ca "ne place sau nu, peste un an si ceva va merge la pensie, pe mare sau in Miscarea Populara sau miscarea nepopulara".

Adrian Nastase a mai spus despre Basescu ca, dupa anul 2004, "practic si-a batut joc de proiectul Bechtel". Totodata, intrebat ce investitie de care s-a ocupat Traian Basescu a fost dusa la bun sfarsit, fostul prim-ministru a raspuns ironic "Cea legata de DNA...", adaugand si ca explorarea gazelor de sist poate sa continue, insa nu si exploatarea lor, la nivelul din prezent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Adrian Nastase vot uninominal, #Nastase PSD PNL, #Adrian Nastase gaze sist, #Adrian Nastase Traian Basescu , #PSD