Nastase: In PSD unii impart functii virtuale, PNL vrea sa fie vioara intai a Opozitiei

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 17:54
4356 citiri
Nastase: In PSD unii impart functii virtuale, PNL vrea sa fie vioara intai a Opozitiei

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, le atrage atentia colegilor din partid ca alegerile nu se castiga in sondaje, ci la urne, si ca impartirea virtuala a functiilor inainte de a ajunge la putere constituie o vulnerabilitate pentru partid.

"Resursele limitate si comportamentul de invingator anticipat al unor colegi din partid constituie vulnerabilitati pentru perioada urmatoare. Lupta electorala inca nici nu a debutat practic, iar in partid unii sunt tentati sa inceapa impartirea virtuala a functiilor in administratia publica centrala si locala.

Crearea aliantei cu PNL si PC, respectiv mobilizarea partidului pentru anul de campanie electorala 2012 sunt prioritatile primei parti a anului in curs pentru PSD. Lectia pentru membrii PSD este ca alegerile nu se castiga in sondaje, ci la urne", scrie Adrian Nastase pe blog.

Acesta remarca si cateva dintre punctele tari si cele slabe ale viitorilor parteneri liberali, subliniind ca acestia isi propun sa preia conducerea in Opozitie.

"PNL doreste sa devina vioara intai a Opozitiei, considerand ca are avantajul unui lider de partid in crestere, cu o experienta a unei campanii prezidentiale si calitati de comunicare bune.

Prioritatile parlamentare ale PNL sunt, in mare, similare cu cele ale PSD.

Momentul de expunere maxima pentru PNL va fi constituirea aliantei cu PSD. Gestioanarea acestui eveniment, a conflictelor interne generate de optiunea neechivoca a presedintelui partidului sunt provocarile de inceput de an pentru liberali.

Punctele tari ale PNL tin de persoana presedintelui partidului, de resurse umane rezonabile si de capacitatea de intra in coalitii.

Punctele slabe ale PNL tin de capacitatea scazuta de a genera si a impune agenda publica, structura de partid vulnerabila in teritoriu si capacitate si reactie de comunicare rigida, lipsita, uneori, de creativitate", scrie Adrian Nastase pe blog.

Forurile de conducere ale PSD, PNL si PC se vor reuni sambata pentru aprobarea mega-aliantei Opozititiei. Procolul va fi semnat de presedintii Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin.

Citeste si:
PSD decide cine va fi noul ministru al Agriculturii. Care sunt propunerile interne SURSE
PSD decide cine va fi noul ministru al Agriculturii. Care sunt propunerile interne SURSE
PSD decide miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, cine va fi noul ministru al Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, în urma cererii DNA de ridicare a imunităţii...
Cătălin Drulă, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc: „Minte cu nerușinare. Este incompetent”
Cătălin Drulă, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc: „Minte cu nerușinare. Este incompetent”
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, minte şi că este incompetent, aducând ca...