Nastase: In PSD unii impart functii virtuale, PNL vrea sa fie vioara intai a Opozitiei

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 17:54
4429 citiri
Nastase: In PSD unii impart functii virtuale, PNL vrea sa fie vioara intai a Opozitiei
Foto: Arhiva

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, le atrage atentia colegilor din partid ca alegerile nu se castiga in sondaje, ci la urne, si ca impartirea virtuala a functiilor inainte de a ajunge la putere constituie o vulnerabilitate pentru partid.

"Resursele limitate si comportamentul de invingator anticipat al unor colegi din partid constituie vulnerabilitati pentru perioada urmatoare. Lupta electorala inca nici nu a debutat practic, iar in partid unii sunt tentati sa inceapa impartirea virtuala a functiilor in administratia publica centrala si locala.

Crearea aliantei cu PNL si PC, respectiv mobilizarea partidului pentru anul de campanie electorala 2012 sunt prioritatile primei parti a anului in curs pentru PSD. Lectia pentru membrii PSD este ca alegerile nu se castiga in sondaje, ci la urne", scrie Adrian Nastase pe blog.

Acesta remarca si cateva dintre punctele tari si cele slabe ale viitorilor parteneri liberali, subliniind ca acestia isi propun sa preia conducerea in Opozitie.

"PNL doreste sa devina vioara intai a Opozitiei, considerand ca are avantajul unui lider de partid in crestere, cu o experienta a unei campanii prezidentiale si calitati de comunicare bune.

Prioritatile parlamentare ale PNL sunt, in mare, similare cu cele ale PSD.

Momentul de expunere maxima pentru PNL va fi constituirea aliantei cu PSD. Gestioanarea acestui eveniment, a conflictelor interne generate de optiunea neechivoca a presedintelui partidului sunt provocarile de inceput de an pentru liberali.

Punctele tari ale PNL tin de persoana presedintelui partidului, de resurse umane rezonabile si de capacitatea de intra in coalitii.

Punctele slabe ale PNL tin de capacitatea scazuta de a genera si a impune agenda publica, structura de partid vulnerabila in teritoriu si capacitate si reactie de comunicare rigida, lipsita, uneori, de creativitate", scrie Adrian Nastase pe blog.

Forurile de conducere ale PSD, PNL si PC se vor reuni sambata pentru aprobarea mega-aliantei Opozititiei. Procolul va fi semnat de presedintii Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Adrian Nastase alianta PNL, #Nastase alianta PSD PNL , #PSD
Comentarii
Poza crin-geoana
crin-geoana
rank 5
Punctele slabe ale PNL tin de capacitatea scazuta de a genera si a impune agenda publica, structura de partid vulnerabila in teritoriu si capacitate si reactie de comunicare rigida