Fostul premier Adrian Nastase apreciaza ca inchiderea fabriciii Nokia din Cluj reprezinta o motiune de cenzura data Guvernului, fiind o dovada clara ca economia tarii nu merge, ca investitorii nu sunt bine tratati, iar munca este mult prea impozitata in Romania.
"Inchiderea fabricii Nokia este, in fapt, o motiune de cenzura pe care realitatea a depus-o la adresa Guvernului. Peste 2.000 de familii pe drumuri inseamna o situatie mult mai grava, mai palpabila si mai profunda decat oricate milioane ar incerca Guvernul sa bage in propaganda si in minciuni...", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.
Presedintele CN al PSD precizeaza ca "degeaba incearca Puterea sa isi tina parlamentarii in banci la voturile care nu ii convin. Degeaba fura Roberta Anastase vot dupa vot, culminand saptamana asta cu imensa frauda a ignorarii cvorumurilor (...)
Degeaba vorbeste Boc despre iesirea din criza si merge sa inaugureze, a doua oara, aceiasi 14 km de autostrada! Degeaba pregateste Lazaroiu Miscari Populare si Noi republici, care nu vor servi decat la rebranduirea personala. Degeaba forteaza PDL orice pentru a frauda alegerile viitoare, pentru a amana alegerile locale, pentru a schimba regulile si pentru a se tine in continuare la putere... Realitatea nu o pot ignora. Iar ce s-a intamplat saptamana asta reprezinta o lovitura extrem de dura pe care cei care au confiscat puterea nu o vor putea nicicum cosmetiza".
Fostul premier subliniaza ca "aceasta motiune" vine sa confirme o serie de aspecte asupra carora a atras atentia de foarte mult timp "si la care Puterea nu a avut niciodata decenta sa aplece urechea".
Inchiderea Nokia, intoarcere pe scara istoriei
De asemenea, sustine liderul PSD, inchiderea fabricii Nokia este si dovada "'viziunii' de dezvoltare a acestui Guvern si a acestei Puteri, pentru care criza nu este si oportunitatea modernizarii infrastructurii si cresterea competitivitatii fortei noastre de munca (prin si mai multa educatie), ci este doar sansa de a fura mai mult, la adapostul discursurilor macroeconomice".
"L-am auzit pe Traian Basescu avertizand ca pleaca investitorii (stiti voi care) daca Guvernul nu ia decizii curajoase. Este o intoarcere pe scara istoriei, fiindca renuntarea la industrii de inalta tehnologie pentru a reveni la tarnacop si la minerit demonstreaza cam cat de evoluati ne simtim. In loc sa construim competitivitate - pentru ca doar aceasta ne aduce venituri la nivel european, ne punem probleme de acest tip. Probabil, Basescu are in vedere redeschiderea minelor din Valea Jiului, pe care el s-a batut sa le inchida, in perioada guvernarii CDR.
Nu spun ca ele nu trebuie exploatate, dar nu in locul investitiilor in noile tehnologii. Revenind la motiunea de cenzura - astept cu interes modul in care Puterea va reactiona la acest semnal. Va avea curajul de a apela, asa cum ar fi firesc, la un dialog cu toate fortele politice, pentru a construi o platforma de criza in fata unui val tot mai mare ce pare ca vine peste noi? Daca s-ar gandi si la altii decat la ei insisi, probabil vor porni un dialog cu toate fortele politice si sociale din tara. Daca nu, se vor inchide din nou, intre ei, duminica, la Snagov, unde 'tatucul' lor va veni sa le dea indicatii. Din pacate pentru ei, motiunea de cenzura Nokia a trecut...", conchide Nastase.
D.R.