Nastase, indemnat la autosuspendarea din PSD?

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 18:36
3013 citiri
Nastase, indemnat la autosuspendarea din PSD?

Mai multi lideri ai PSD ar sustine ideea ca la nivelul conducerii partidului sa i se ceara presedintelui CN al PSD, Adrian Nastase, sa se autosuspende din partid in situatia in care ICCJ va pronunta miercuri un verdict de condamnare in cazul acestuia, au declarat pentru NewsIn surse din partid.

Potrivit surselor citate, la nivelul conducerii partidului exista o parere impartita privind modalitatea in care PSD ar trebuie sa gestioneze problema de imagine in situatia unei pronuntari a ICCJ nefavorabile lui Nastase.

O serie dintre social-democratii apropiati presedintelui PSD, Victor Ponta, ar opta pentru a se lua o decizie de suspendare din partid in cazul fostului premier, avand loc o serie de consultari cu lideri de filiale, in timp ce liderii apropiati lui Nastase si-au exprimat sustinerea in cazul acestuia.

De asemenea, surse social-democrate au precizat ca presedintele CN al PSD ar fi avut o serie de consultari in acest weekend cu parlamentari si lideri de organizatii care si-ar fi exprimat sustinerea in cazul sau.

Totodata, mai multi membri ai BPN au sustinut neoficial varianta in care sa i se ceara lui Nastase sa se autosuspende din partid pana cand impactul asupra imaginii partidului se va atenua.

Presedintele PSD, Victor Ponta, i-ar fi transmis fostului premier Adrian Nastase ca nu are de gand ca partidul sa faca "zid" in jurul sau, in situatia in care justitia va pronunta vreo sentinta de condamnare in cazul sau pe dosarele aflate pe rol, au declarat surse din PSD.

Unii liderii PSD s-ar astepta ca in perioada urmatoare sa existe din randul Opozitiei cateva cazuri de social-democrati care sa fie ori condamnati, ori arestati, in contra partida la ultimele cazuri de arestari si anchete in randul unor lideri locali ai PDL, a declarat unul dintre liderii PSD aflati in conducerea partidului.

Potrivit acestuia, presedintele PSD Victor Ponta i-ar fi spus lui Nastase ca nu va sustine vreun demers ca partidul sa faca "zid" in jurul sau, in contextul in care mai multi lideri ai partidului se asteapta ca in aceasta toamna, cel tarziu in primavara sa existe o sentinta in cazul fostului prim-ministru.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri ca nu are de unde sti ce decizie va lua instanta in cazul fostului premier Adrian Nastase, insa s-a aratat "convins" ca in baza probelor administrate va fi o sentinta de "achitare".

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...