Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Nastase ironic la adresa lui Dancu: Eminenta cenusie, strateg si ideolog al stangii

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 16:22
2306 citiri
Nastase ironic la adresa lui Dancu: Eminenta cenusie, strateg si ideolog al stangii
Foto: Arhiva

Presedintele Comitetului Executiv al PSD, Adrian Nastase, ii ia apararea lui Ion Iliescu in fata lui Vasile Dancu si critica reforma propusa de acesta, despre care spune ca promoveaza "instaurarea in PSD a revolutiei permanente dupa model trotkist".

"Dupa 2004 insa, grupul de la Cluj si-a arogat pretentia de a decide calea de urmat pentru PSD, iar Vasile Dancu - cu reale calitati intelectuale - si-a asumat rolul de eminenta cenusie a politicii romanesti, de strateg si ideolog al stangii. Sau ca sa-l parafrazez pe Victor Ponta, rolul de Richelieu ardelean. In acea perioada, l-am redescoperit pe Vasile Dancu, nu in calitate de "micul Goebbels al PSD", cum ii spunea presa cat timp era ministru, ci de Ideolog si Mare Reformator al PSD. Principalul punct al reformei PSD, in viziunea sa, era "Afara cu Iliescu!".

Nu cred ca partidele care-si devoreaza liderii castiga respectul oamenilor. Nu cred ca prin spargerea icoanelor o biserica aduna mai multi credinciosi. Dimpotriva. Esenta Reformei propuse de Vasile Dancu, atunci si acum, este instaurarea in PSD a revolutiei permanente, dupa model trotkist", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Fostul premier sustine ca modelul propus de liderul de la Cluj, "adica daramarea idolilor", ar putea duce la autodesfiintarea stangii, deoarece el "nu crede ca partidele care-si devoreaza liderii castiga respectul oamenilor".

"In fond, daramarea idolilor ar fi cu adevarat ultima batalie a stangii, pentru ca dupa aceasta ea s-ar putea autodesfiinta. Vasile Dancu ii propune lui Victor Ponta reinceperea jihadului in PSD. In opinia mea, PSD-ul a fost si este, in continuare, un partid in care mai multe generatii coabiteaza. Sigur, se poate crea PSD- Aripa tanara, pe modelul liberal lipsit de succes. Nu cred insa ca ne dorim asa ceva. In acelasi timp, nu cred ca un partid care acopera o zona electorala larga poate functiona cu un fuhrer. Un partid politic si un lider nu pot avea succes insa daca obiectivul lor politic ar fi distrugerea propriilor repere identitare, intr-o bezmetica si lipsita de sens batalie interna", mai noteaza liderul social democrat.

Nastase: Geoana merita o sanctiune exemplara, dar nu ca o forma de vendeta

Fostul premier explica ca nu el l-a determinat pe Victor Ponta sa declanseze acum schimbarea lui Mircea Geoana de la conducerea Senatului, desi crede ca pentru greselile pe care le-a comis in repetate randuri, fostul lider al partidului merita o "sanctiune exemplara".

"Nu eu l-am determinat pe Victor Ponta sa declanseze acum schimbarea lui Geoana de la conducerea Senatului... Insistam pentru SCHIMBAREA lui Geoana cu Corlatean, nu vom cere REVOCAREA lui Geoana pentru a vacanta postul si a-l oferi PDL-ului (era asta o greseala de abordare?). Sa ne intelegem : Geoana a gresit in multe randuri si merita o sanctiune exemplara. Dar nu ca o forma de vendeta generata de obsesiile si fantomele care-i bantuie pe unii dintre spectatori", a mai explicat fostul deputatul PSD.

Adrian Nastase spera ca cei din PSD vor "avea intelepciunea sa nu se afunde in mocirla luptelor de la palat".

"Nu cred ca ma poate banui cineva ca sunt fan-Geoana. Am incercat, inclusiv fata de el sa nu fiu subiectiv si sa nu judec prin prisma unor eventuale resentimente. Pe de alta parte, nu am nevoie sa-mi dea cineva lectii de loialitate (inclusiv de la liberali) in ceea ce-l priveste pe Victor Ponta. Mi-as dori insa ca autoritatea lui sa fie generata nu de voturi ci de capacitatea de a construi abordari consensuale. Recunosc insa ca, in lumea in care traim, acesta ar putea fi un obiectiv vetust... Eu sper sa avem intelepciunea de a nu ne afunda in mocirla luptelor de palat, ci sa fim constienti ca romanii isi pun mari sperante in noi, iar daca ii dezamagim, PSD o sa fie crunt pedepsit. Democratic, prin vot. Nu acum, ci la anul", conchide Nastase.

I.U.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Adrian Nastase Vasile Dancu, #reforma stanga PSD , #PSD