Nastase ironizeaza Strategia de aparare a lui Iohannis: CSAT va deveni primul guvern al tarii

Joi, 16 Iulie 2015, ora 16:42
3313 citiri
Nastase ironizeaza Strategia de aparare a lui Iohannis: CSAT va deveni primul guvern al tarii
Foto: Arhiva Ziare.com

Adrian Nastase ironizeaza pe blog Strategia Nationala de Aparare propusa de presedintele Klaus Iohannis si votata de Parlament, spunand ca documentul revizuieste "pe sest" Constitutia, iar CSAT va deveni astfel "primul guvern al tarii".

"Pentru ca nu s-a dorit, anul trecut, revizuirea Constitutiei, se face, acum, pe sest, Mica revizuire, pentru a se redefini 'echilibrul' intre cele doua componente ale Executivului - presedinte si guvern. De aceea, a fost adoptata Strategia Nationala de Aparare.

E vorba de apararea interesului national, ceea ce inseamna ca CSAT va deveni primul guvern al tarii, ocupandu-se de toate lucrurile importante, inclusiv de invatamant si de sanatate, guvernul urmand sa se ocupe de celelalte. In acest fel, nu mai este nevoie, in anii urmatori, de revizuirea, propriu-zisa, noi avand posibilitatea sa ne ocupam, in liniste, de crizele politice. Acestea ne vor tine ocupati pana cand capitalul strain se va fi instalat definitiv. Castigul va fi ca, intre timp, noi vom fi dobandit valorile si principiile occidentale", comenteaza malitios pe blog Adrian Nastase.

Parlamentul a adoptat in data de 23 iunie Strategia Nationala de Aparare prezentata de presedintele Klaus Iohannis.

Strategia lui Iohannis, adoptata de Parlament la limita si cu scandal

Strategia Nationala de Aparare, prezentata la Cotroceni diplomatilor din state NATO si UE

Documentul a fost criticat si de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, care a declarat ca premierului i se reduc astfel din puteri.

Tariceanu nu-i de acord cu strategia de aparare a lui Iohannis - i-ar lua din putere lui Ponta

O opinie contrara a avut Iulian Fota, fost consilier prezidential.

"In actualul context international, Strategia Nationala de Aparare a Tarii este mai importanta ca oricind. Este importanta nu numai ca document, dar si ca oportunitate de discutie, de evaluare a marilor probleme de securitate nationala.

Este bine ca s-a adoptat documentul, dar este pacat ca nu am valorificat oportunitatea de a fi discutat mai mult, de a fi avut o discutie mult mai serioasa asupra a ceea ce este azi securitatea nationala a Romaniei. (...) Exista o tendinta a clasei politice de a politiza zona de securitate nationala si mie acest lucru nu imi place. Dupa 25 de ani clasa politica, in marea ei majoritate, inca nu a inteles ce este securitatea nationala", a declarat fostul consilier prezidential pentru securitate intr-un interviu acordat pentru Ziare.com.

Iulian Fota: Clasa politica nu a inteles ce inseamna securitate nationala Interviu

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Nastase strategie aparare CSAT, #Nastase CSAT primul guvern, #Iohannis strategie aparare , #PSD