Nastase: Miscarea Populara, o formula de salvare de la un dezastru politic

Joi, 23 Februarie 2012, ora 20:23
2367 citiri
Nastase: Miscarea Populara, o formula de salvare de la un dezastru politic

Adrian Nastase considera ca "Miscarea Populara" pe care o tot anunta zilele acestea PDL nu este decat o formula politica de salvare de la un "dezastru politic".

"Partidele de opozitie au incercat, firesc, de-a lungul anilor, sa creeze o masa critica, prin aliante, astfel incat sa castige alegerile. Asa s-a intamplat cand, in opozitie fiind, PD si PNL au creat Alianta DA sau acum, cand fiind in opozitie, PSD, PNL si PC au creat Alianta USL.

Este insa greu de explicat de ce un partid de guvernamant, inainte de alegeri, incearca sa se camufleze intr-o 'miscare'. Pare penibil ca lideri importanti ai PDL sa-si renege partidul", comenteaza Adrian Nastase pe blog.

Fostul lider PSD considera "ciudat" faptul ca in loc sa existe o evolutie in ceea ce priveste structura partidelor politice, ne intoarcem la formule din anii'90, miscarile si fronturile fiind, in opinia sa, specifice perioadelor revolutionare, "caracterizate prin vacuum politic".

"Evident, proiectul 'Miscarii populare' a fost initiativa lui Traian Basescu - cel care a depus la OSIM denumirea respectiva - si care incearca sa gaseasca un vector pentru mentinerea la putere, a sa si a camarilei sale. Face el parte din efortul de modernizare a Romaniei? Desigur, nu. Basescu vrea sa ne duca inapoi spre ce stie el mai bine, din trecut", apreciaza Adrian Nastase, enumerand ca argumente sustinerea aratata de seful statului pentru parlamentul unicameral sau o "justitie orientata spre adversarii politici".

In acest context, Adrian Nastase chiar anunta ca in perioada urmatoare este posibil "sa fie lansat un nou 'val de dosare' ale unor oameni politici, pentru a contabalansa riscul repornirii protestelor de strada".

"In aceste conditii, 'Miscarea populara', noua denumire pentru 'Alba ca Zapada', va reprezenta, in mod clar, un experiment prin care viata politica romaneasca va avea doar de pierdut", conchide Adrian Nastase, sugerandu-le adversarilor sai politici sa denumeasca noua formula "Miscarea populara Traian Basescu".

Citeste si:
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, reafirmă că alături de colegii săi este dispus la dialog cu PNL, însă consideră "de neconceput" ca liberalii sau chiar "o ţară să se sacrifice pentru o...
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
Partidul Naţional Liberal va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o delegaţie formată din preşedintele partidului, Florin Cîţu, şi cei patru prim-vicepreşedinţi. Potrivit...
Sursa: Ziare.com