Nastase: Nu vreau sa candidez la presedintia Romaniei

Marti, 09 Februarie 2010, ora 21:52
3295 citiri
Nastase: Nu vreau sa candidez la presedintia Romaniei

Presedintele Consiliului National PSD, Adrian Nastase, afirma ca nu vrea sa candideze la presedintia Romaniei, chiar daca va fi ales in fruntea Partidului Social Democrat in cadrul Congresului din 20 februarie.

"Nu vreau sa candidez la presedintia Romaniei si va spun si de ce. Consider ca PSD poate sa fie un vector extrem de important pentru functiile executive. Ma intereseaza ca consolidez partidul", a declarat Adrian Nastase la Antena 2.

Candidatul la functia de presedinte al PSD a precizat ca isi propune sa formeze o echipa capabila sa castige alegerile din perioada 2012-2014 si ca vrea "sa deschida partidul catre societate pentru a atrage oameni de valoare".

Nastase: "Demisionez daca nu castigam alegerile din 2012"

Adrian Nastase a mai declarat ca sunt foarte multe lucruri care il deranjeaza in prezent in PSD.

"Ceea ce nu-mi place in acest moment in partid este ca am sentimetul ca ne intoarcem la perioada 2005-2006. Ne intalnim in grupuri prin restaurante, ne alearga televiziunile sa ne fimeze", a spus Nastase.

El a mai spus ca este nemultumit de faptul ca nici pana in momentul de fata comisia creeata pentru stabilirea termenilor Congresului nu s-a intrunit.

"Am creeat o comisie pentru pregatirea Congresului. Aceasta comisie nu s-a intrunit. Trebuia sa ne intalnim sa pregatim termenii pentru Congres", a declarat Adrian Nastase.

Nu vreau sa ma folosesc de functia de presedinte PSD

Nastase a infirmat zvonurile potrivit carora doreste sefia PSD din cauza ca a ajuns intr-o fundatura si ca doreste astfel sa aiba sprijinul partidului.

El a spus ca nu este adevarat ca vrea sa se ajute de functia de presedinte al PSD pentru a scapa de dosarele de la DNA, precizand ca va candida la sefia partidului pentru ca este momentul sa se schimbe echipa.

DNA a pus sechestru pe casa din Zambaccian a lui Adrian Nastase

"Este nevoie sa schimbam directia, sa schimbam echipa. Bine, asta daca vor si colegii mei. Daca ei vor sa ramana asa, sa stam iar in echipa a doua, e problema lor", a mai declarat Nastase.

De asemenea, el a spus ca nu va forma aliante cu diversi social democrati pentru a castiga mai usor in fata lui Mircea Geoana.

Referitor la actualul presedinte social-democrat, Nastase a spus ca una dintre greselile lui Geoana in campania electorala din 2009 a fost ca nu s-a exprimat clar impotriva referendumului pentru parlamentul unicameral

Nastase a mai declarat ca nu stie daca Ion Iliescu il va sustine oficial pentru presedintia PSD.

"Eu sper sa ma sustina. Dar de fapt nu cred ca ma va sustine pe mine, ci un anumit tip de proiect pe care eu il am", a spus Nastase.

Ion Iliescu: Cel mai puternic candidat este Adrian Nastase

Intrebat daca il va reprimi in partid pe Sorin Oprescu, in cazul in care va castiga presedintia PSD, Adrian Nastase a raspuns: "daca doreste sa revina da".

"El este un tip extravagant, un tip de stanga, care la un moment dat s-a suparat si a plecat. A participat la alegerile prezidentiale mai mult impotriva lui Geoana", a mai declarat Adrian Nastase.

Avem nevoie de forta si echilibru

In ceea ce priveste sloganul de campanie, "Forta si echilibru", Nastase spune ca, in opinia sa, este cel mai potrivit pentru acest moment.

Adrian Nastase candideaza la sefia PSD

"Avem nevoie si de forta si de echilibru si consider ca acest logo este cel mai potrivit in acest moment. Cred ca trebuie sa revenim la seriozitate", a declarat Adrian Nastase.

#Adrian Nastase presedinte PSD, #Congres PSD Nastase , #PSD