Nastase: PDL foloseste recensamantul ca sa fure voturi prin CNP

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 18:19

   

Nastase: PDL foloseste recensamantul ca sa fure voturi prin CNP
Recensamantul populatiei si locuintelor din Romania, in forma in care a fost aprobat, presupune si declararea CNP-ului, motiv pentru care liderul PSD Adrian Nastase sustine ca aceasta ar fi noua metoda prin care PDL incearca sa fraudeze alegerile ce vor urma in 2012.

Totodata, presedintele Consiliului National al PSD ii indeamna pe romani sa nu dea aceste date recenzorilor pentru a se proteja in fata riscului de a le fi furata identitatea.

"Recensamantul populatiei este una dintre cele mai importante actiuni de calibrare a politicilor de dezvoltare ale unei natiuni. Din pacate, puterea pedelista nu rateaza nimic, reusind si de aceasta data sa deturneze semnificatia celei mai importante masuratori statistice a populatiei intr-un instrument de furt al identitatii si frauda electorala prin impunerea declararii Codului Numeric Personal.

Dupa alocarea banilor publici pe criterii politice, dupa adoptarea legii privind alegerea primarilor intr-un singur tur, dupa anuntul privind comasarea alegerilor locale si parlamentare sau dupa bazaconia votului prin corespondenta, regimul Basescu arunca o noua bomba cu ceas electoral fixat sa explodeze taman la alegerile din 2012", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

"Obligativitatea declararii CNP-ului este o masura scandaloasa care anuleaza practic securitatea datelor personale si ofera PDL un grup masiv de alegatori virtuali numai buni de inviat la alegeri (...) Astfel ca, un eventual esec al schemei piramidale 1 milion de voturi din scrisorelele pierdute ale domnului Baconschi, va putea fi compensat de PDL cu ingineria 2 milioane de CNP-uri pentru linistea lui Zeus", a completat liderul PSD.

El ii invita pe cetateni sa nu-si declare CNP-ul, chiar daca risca amenzi: "In aceste conditii, fac un apel catre toti concetatenii de a se proteja singuri in fata acestui abuz prin refuzul de a-si declara Codul Numeric Personal. Sunt curios cum va amenda Boc 20 de milioane de romani care refuza sa-si dezvaluie CNP-ul in fata unor recenzori cu salariile ciuntite de austeritatea basesciana", indeamna fostul premier.

PSD: PDL vrea sa fraudeze alegerile cu recensamantul

O alta avertizare similara a fost facuta de catre liderii PSD, potrivit carora intentia PDL este sa fraudeze alegerile cu ajutorul bazei de date create in urma recensamantului deoarece recenzorii vor cere cetatenilor si codul numeric personal, ceea ce este ilegal.

A.T.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1657 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
ALTERNANTZA
rank 4
"ca sa fure vuturi prin CNP"?!
Ce sunt alea?!
Utilizator sters
COD NUMERIC PERSONAL
.
Comentariu inadecvat
I_deea
rank 5
vuturile sunt alea exprimate pentru Nastase
pentru ceilalti se exprima voturi.
b22
rank 5
Hotul de nasTase vede numai hoti...
de fapt o vorba spune ' spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti"
El fiind un mare hot are si prietini hoti ca el...dar ce este mai rusinos ca nu poate sa vada ca mai sint si oameni cinstiti...
asta este marele hot nastase...zis si Bombonel..prieten cu matusa tamara...
Utilizator sters
SCUZEEE!! Te refereai la "vuturi"; am gresit !
...mai,da ce le mai stie el pe toate (A.N.)...ca un talhar (pardon...hot) batran !!
Priceput, omul!!!!!
I_deea
rank 5
.............
Pana la zicerea asta profunda dar adanca il credeam pe dl. Nastase oricum, dar p.rost nu. Mi-am schimbat opinia.....
ivanturbinca
rank 5
e logic ce spui
dar eu am scris la repezeala doar cateva directii in care poate merge inselatoria.
Categoric exista o lista lunga cu altele, unele stiute, altele banuite, dar si mai multe nestiue,nebanuite.

M-am referit la posibilitatea denaturarii (retne, nu zic furtul)votului prin corespondenta pentru ca iti cere 'marturisiri sincere si complete' despre cei plecati de langa tine, cati,unde, de cand si pana cand.

Am coroborat rationamentul asta cu promisiunea 'solemna' facuta in fata conducerii superioare de partid si de stat de catre un 'martzafoi politic' uns sef la externe, l-am numit pe T. Baconski,precum ca va aduce de afara minim un milion de voturi.
Evident ca doar pentru pdl. Ideea de mistificare a rezultatului e cuprinsa in promisiune. Nu toti votantii isi iubesc carmaciul!

Adaugam si alte cunostinte,aflate in timp,despre externe si vedem ca la Strasbourg, consul general a fost numita Mioara Mantale, pdl-ista (careia i se pregateste 'scaunul lui Barsan pentru ea sa dea 'contre'... la cedo proceselor cu romani si astfel sa imbunatateasca 'scorul').

Mai vedem ca in nord a fost numit un alt pdlist C.Avramescu. Si mai pot continua lista.

Si atunci cum sa nu crezi in dorinta de a fura voturi?

Exista ratiuni politice pentru guvernanti.
E adevarat ca puterea politica (cum spunea un pdlist)se ia, dar nu se fura.
E priculoasa ideea (de altfel de loc veche)pentru simplul motiv ca in jos toti,sau foarte multi, vor copia si aplica "patentul'. Contra tuturor, inclusiv puterea.
Si asa nu trebuie sa te mai mire hotia, minciuna, coruptia, cand aplicantii vad ca legea exista doar pentru fraieri.
Ar mai fi de spus multe, dar vad ca m-am intins la scris.

Despre pib-ul care va creste, ca in povestile cu feti frumosi, cand se va raporta la la mai putini locuitori. Si asta in an electoral.
Dar gata.
ivanturbinca
rank 5
Va repeziti ca"vuturii"
si atacati omul nu ideea.
Nici eu nu sunt fan Nastase, dar astga nu ma impiedica sa analizez spusa lui.

De ce n-ar avea dreptate?
Ce-i impiedica pe organizatori sa faca asta?Nimic.
Vor centraliza CNPurile si vor sti care trebuie sa fie votantii pdl prin corespondenta.
Ce-i impidica sa faca asta? Nimic.

In calitate de 'fani pdl'chiar v-ar placea sa stiti ca echipa dvs, a castigat meciul prin inselaciune pentru ca alfel n-ar putea?
De fair-play ati auzit?
I_deea
rank 5
puiut, tu te repezi
CNP-urile astea sunt, ca sa ma exprim elegant, l'abanvant, pentru ca : 1 ce ma impiedica sa dau un CNP aiurea, am voie sa ma lase memoria, nu? Si ei nu au voie sa-mi ceara acte.
2.Deja au toate CNP-urile vrute si nevrute, pentru ca au serviciile de evidenta populatiei, majoritatea primariilor si evidentele votantior de cand s-a eliberat cartea de alegator.
Au ei vreun interes, da' nu e asta. Mi-e teama ca o sa ne coste mult mai scump decat credem.
ivanturbinca
rank 5
Scuze,
raspunsul a aparut postat mai sus.
Sau asa l-m pus eu, probabil.
I_deea
rank 5
WOW!!!!!!
AU CORECTAT TITLUL !!!!!!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor