Nastase: Proiectul politic numit PDL a falimentat

Duminica, 17 Iunie 2012, ora 15:31
2176 citiri
Nastase: Proiectul politic numit PDL a falimentat

Adrian Nastase comenteaza criza cu care se confrunta PDL spunand ca aceasta nu este cauzata de rezultatul slab de la locale sau de masurile de austeritate, ci de modul in care s-a format si a evoluat acest partid dependent de Traian Basescu.

"Criza PDL incepe, mai mult sau mai putin, de la formarea PDL. Am spus PDL, nu PD. Aceasta criza nu este una de scaune, ci una mult mai profunda, care tine de relationarea cu electoratul si de resorturile prin care o uniune de indivizi poate fi denumita partid. PDL cauta la acest moment solutii miraculoase de salvare, nu de castigare a alegerilor parlamentare, ci de supravietuire. Tavalugul propriilor decizii luate de-a lungul timpului i-a adus aici pe liderii sai", comenteaza Adrian Nastase pe blog.

El trece in revista cateva momente din parcursul PDL, cum ar fi "trecerea brusca a PD de la socialism/social-democratie, la conservatorism", apoi "implantarea PLD in PD", care a generat "o permanenta tensiune interna", dar si "eterna si neconditionala dependenta de Traian Basescu".

"Odata cu intrarea la guvernare, dar mai ales dupa 2010, scopul PDL a devenit 'betonarea' in functii si extragerea resurselor publice in interes personal si de partid. Relatia cu electoratul a devenit dispensabila, in speranta ca mentinerea la putere pe termen nedifinit se va realiza printr-o scamatorie prezidentiala. O gandire care a generat un esec pe masura si o prabusire, mai degraba definitiva, a actualului establishment PDL", mai apreciaza Nastase.

In opinia fostului lider PSD, in acest moment, PDL nu cauta solutii pentru a castiga alegerile parlamentare, ci mai degraba sa supravietuiasca.

"Unul dintre liderii PDL spunea, joi seara, ca demisia conducerii partidului este o decizie buna 'pentru zona de centru-dreapta' sau ceva de genul acesta, fara a spune un singur cuvant despre ce defineste in aceptiunea lui spectrul politic pe care il invoca. Un alt lider afirma si mai recent ca astepta sa vada ce le ofera MRU. Oare ce inseamna asta?

Cei din PDL par a nu intelege un lucru - proiectul politic numit PDL a falimentat, iar credibilitatea 'garzilor' din PDL este foarte scazuta. Cred ca nu la TVR se gandea Traian Basescu atunci cand vorbea despre desfiintare si reinfiintare", conchide Nastase.

C.B.

Citeste si:
Vasile Dîncu: "Acest guvern va cădea, PSD nu îşi poate permite în acest moment să facă niciun fel de înţelegere cu PNL"
Vasile Dîncu: "Acest guvern va cădea, PSD nu îşi poate permite în acest moment să facă niciun fel de înţelegere cu PNL"
Preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat, Vasile Dîncu, a anunţat că Guvernul Florin Cîţu va cădea, deoarece PSD nu îşi permite să facă niciun fel de înţelegere...
Adrian Veştea, după ce a pierdut funcţia de prim-vicepreşedinte PNL: "Am fost martorul unei minuni - aproximativ 1.200 de votanţi au furnizat fix 1.842 de voturi"
Adrian Veştea, după ce a pierdut funcţia de prim-vicepreşedinte PNL: "Am fost martorul unei minuni - aproximativ 1.200 de votanţi au furnizat fix 1.842 de voturi"
Preşedintele CJ Braşov Adrian Veştea, care a pierdut funcţia de prim-vicepreşedinte PNL în faţa lui Rareş Bogdan, a afirmat ironic că, la Consiliul Naţional de duminică, 26 septembrie, a...
Sursa: Ziare.com