Ziare.com

Nastase: PSD e ocupat cu "aranjarea scaunelor in jurul unei mese tot mai mici"

Sambata, 13 Februarie 2010, ora 23:25

   

Nastase: PSD e ocupat cu "aranjarea scaunelor in jurul unei mese tot mai mici"
Adrian Nastase comenteaza cu ironie pe blogul sau situatia actuala din PSD, a carui conducere pare mai preocupata de "aranjarea scaunelor in jurul mesei" decat de problemele dramatice cu care se confrunta Romania.

Nastase puncteaza pe blog cateva dintre cifrele oficiale care arata ca situatia economica este foarte dificila iar populatia se confrunta cu probleme de care social-democratii nu au timp, fiind prea preocupati de pregatirea Congresului de sambata viitoare.

Fostul premier, actualmente candidat la sefia partidului, scrie despre restantele populatiei la plata creditelor, despre riscul firmelor de a intra in incapacitate de plata si despre falimentele spectaculoase ale unor "institutii cunoscute ca acordau "credite cu buletinul".

Nastase critica si "masurile prociclice ale guvernului, cum ar fi trecerea de la impozitarea cu 3% a veniturilor microintreprinderilor la impozitarea cu 16% a profitului", care vor avea efecte negative puternice in sistemul de companii dat fiind starea precara a rentabilitatii. El mai critica si campania fara precedent declansata de ANAF privind executarea silita a companiilor cu datorii fiscale.

"Pe langa restructurarea interna violenta in sistemul de companii, in economia Romaniei se resimte deja riscul regional reprezentat de o etapa complicata a crizei economice, cea a datoriilor si a monedelor supraevaluate, cum se intampla in Grecia", mai semnaleaza el.

Din categoria riscurilor externe, el semnaleaza si declinul monedei in zona euro, somajul ridicat si deficitele bugetare in expansiune.

"Mediul bancar situeaza intre riscurile majore pentru economie in 2010 interferentele politice creatoare de hazard moral, urmate de riscul de credit, supra-reglementarea pe fondul temerii de reluare a crizei, evolutiile macroeconomice globale, lichiditatea, riscul de disponibilizare a capitalului, abuzul folosirii produselor derivate etc. se arata intr-un studiu realizat de Banking Banana Skins prin consultarea a 443 de bancheri din 49 de tari, inclusiv Romania", mai semnaleaza Adrian Nastase.

Ce face conducerea principalului partid de opozitie in aceste conditii? Raspunde tot el: "PSD ramane blocat, aproape total, in preocuparea de rearanjare a scaunelor in jurul mesei - masa care devine tot mai mica, in timp ce se aduc tot mai multe scaune".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1132 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Perfect adevarat!

Insa masa e goala. Bucatele sunt pe alta masa. Iar scaune trebuie aduse tot mai multe, pentru atatia lideri cu vise de marire. Sa viseze frumos in scaune si sa-si inchipuie ca masa-i plina de bunatati, in timp ce in spate, se lesina de foame si nu le aduce nimeni niciun scaun nefericitilor respectivi. Ca nu mai sunt scaune disponibile....

 

GEOANA VA FI RECONFIRMAT IN FUNCTIE

Mircea Geoana va ramane in functie pt ca merita si pt ca este singrul capabil sa mai faca ceva bun pt partid.Doar Geoana poate mentine patidul unit.Geoana este sutinut de intraga tara

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor