Nastase: Raspunsul pentru maghiari, o chestiune de demnitate nationala

Miercuri, 16 Martie 2011, ora 22:00
2213 citiri
Nastase: Raspunsul pentru maghiari, o chestiune de demnitate nationala

Adrian Nastase, liderul Consiliului National Executiv al PSD, a declarat miercuri in Parlament ca raspunsul Romaniei la declaratiile premierului ungar Viktor Orban este "o chestiune de demnitate nationala".

Fostul premier a amintit ca relatia cu Viktor Orban nu a fost una cordiala, acesta avand incercari de a se implica in politica interna si "de a impinge UDMR pe o line periculoasa". Nastase a adaugat ca nu este de acord ca Guvernul sa nu aiba o replica la declaratiile iredentiste ale premierului ungar Viktor Orban.

"Nu sunt de acord sa acceptam o campanie electorala a lui Viktor Orban in Romania. Nu sunt de acord ca Guvernul Romaniei sa nu aiba un raspuns la declaratiile sale", a declarat Adrian Nastase, in Parlament.

Acesta a precizat ca, in cazul in care presedintele Romaniei sau Guvernul s-ar fi pronuntat cu privire la aceste declaratii nu ar fi existat o asemenea discutie in Parlament.

Nastase a cerut presedintei Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, sa permita discutarea propunerii deputatului PNL Puiu Hasotti, de adoptare a unei declaratii a Parlamentului cu privire la declaratiile lui Victor Orban.

Scandal in Parlament: USL cere o reactie la declaratiile antiromanesti ale lui Viktor Orban

Dezbaterea motiunii de cenzura pe Codul Muncii a fost intrerupta, miercuri seara, dupa ce liderul grupului PNL, Puiu Hasotti, sustinut de parlamentarii social-democrati, a cerut ca Parlamentul sa reactioneze cu privire la declaratiile premierului ungar Viktor Orban.

Acesta a declarat recent ca si-ar dori ca Ardealul si Ungaria sa fie cum au fost odata si ca ungurii din Romania sa ia atitudine.

Propunerea lui Hasotti a declansat un adevarat scandal, presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase certandu-se cu presedintele Senatului Mircea Geoana pe cine conduce sedinta si cine decide ce se voteaza in plen si ce nu.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Adrian Nastase, #Nastase demnitate nationala, #Nastase raspuns Orban , #PSD
Comentarii
Poza malmo
malmo
rank 5
De la Nistru pin`la Tisa tot romanul plinsu-mi -sa.... Te-apuca jalea si amarul
C
Cronos
rank 3
uite cine vorbeste de demnitate.....