Nastase: Recensamantul, oglinda actualei guvernari

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 18:05
1485 citiri
Nastase: Recensamantul, oglinda actualei guvernari
Foto: nastase.wordpress.com

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, considera ca recensamantul desfasurat in perioada 1 - 31 octombrie a fost organizat "exact asa cum trebuia sa fie" pentru ca reprezinta oglinda actualei guvernari.

"Ma gandeam in aceste zile, vazand haosul si confuzia care domina recensamantul din acest an, daca s-ar fi putut face mai bine. Amintindu-mi cum a fost in 2002, raspunsul la propria mea intrebare a fost categoric - da. In acelasi timp, insa, ceva imi spunea ca, asa cum sunt lucrurile acum in Romania, acest recensamant este organizat 'exact asa cum trebuia sa fie'", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Fostul premier sustine ca nu trebuie sa ne miram de modul in care s-a desfasurat recensamantul pentru ca lucrurile sunt exact asa cum puteau sa fie: "Adica, balbele de acum, incoerenta institutiilor, incepand cu cei care le conduc, suspiciunile ca in spatele fiecarei decizii se ascund interese meschine nu reprezinta decat o imagine fidela a regimului actual.

La fiecare nivel institutional, a fost imprimat stilul actualei puteri, daca putem vorbi despre un stil. Ce este valabil astazi nu mai este si maine, minciunile si interpretarea dupa bunul plac al legii, bataia de joc la adresa cetatenilor, toate astea le-am vazut la Basescu, la Boc, la PDL, la Guvern".

Liderul PSD atrage atentia ca efectele proastei organizari a recensamantului nu vor intarzia sa apara si ca vor marca nu doar gradul de incredere in institutii, dar si dezbaterea electorala pentru ca Romania, in calitate de membra UE, a pierdut inca o ocazie sa se coordoneze cu celelalte state europene.

"Ceea ce trebuia sa reprezinte unul dintre putinele evenimente in care autoritatile de la Bucuresti se coordonau cu cele din toate statele UE, intr-un efort care, pana la urma, sa vina sa sublinieze apartenenta la acelasi proiect - Uniunea Europeana - a devenit o chestiune care va marca sensibil nu doar gradul de incredere in institutii, dar si dezbaterea electorala.

Este incredibil cum, cu luni inainte de debutul recensamantului si la mai bine de o saptamana dupa ce colectarea datelor a inceput (practic, suntem la finalul procesului de strangere a datelor), nimeni nu a putut sa explice coerent si convingator de ce trebuie preluate si 'prelucrate' CNP-urile populatiei", mai scrie Nastase.

In aceeasi ordine de idei, liderul social-democrat si-a exprimat deznadejdea ca vom intelege, intr-un final, de ce a fost obligatorie declararea CNP-urilor la recensamant: "Sincer, eu nu cred ca vor fi clarificate listele electorale. Dimpotriva, actuala putere va sti cine poate vota 'fara sa vrea', fara sa apara probleme.

Guvernul va avea o baza de date extrem de clara cu privire la cine sunt cei plecati din tara, spre exemplu. Dar si cine este arondat fiecarei sectii de votare. Cu CNP-uri, cu tot.

Deci, daca s-ar introduce votul prin corespondenta, toti acesti oameni vor vota, chiar daca nu o vor face. Imi pare rau, dar nu pot fi convins de buna-credinta a actualului regim. Revenind insa efectiv la organizarea recensamantului, putem spune ca am avut, comprimat in cateva zile, intregul model al acestei guvernari,din ultimiidoi ani".

A.T.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Adrian Nastase recensamant, #Nastase CNP recensamant, #Nastase recensamant guvernare, #recensamant 2011 , #PSD