Nastase: Revizuirea Constitutiei inseamna doar solutii pentru Basescu

Sambata, 01 Mai 2010, ora 21:17
1342 citiri

Proiectul de revizuire a Constitutiei vine in sprijinul presedintelui Traian Basescu, formularile existente in textele propuse de Guvern permitandu-i sefului statului sa dizolve "oricand vrea" Parlamentul, a declarat, sambata, la Geoagiu-Bai, presedintele Consiliului National (CN) al PSD, Adrian Nastase.

Liderul PSD a mentionat in fata tinerilor social-democrati prezenti la Scoala politica a TSD ca proiectul - pe care l-a denumit "Proiectul Cotroceni", nu va mai permite suspendarea din functie a presedintelui tarii "orice ar face", in cazul in care acesta incalca prevederile constitutionale.

"Acest proiect inseamna doar solutii pentru Traian Basescu, solutii prin care el sa fie ajutat sa dizolve, oricand vrea, Parlamentul. Un Parlament care sa fie mai mic, mai putin competent, mai putin calificat si care sa nu mai repete cumva experienta '322' cu parlamentarii care sa i se opuna si sa doreasca sa-l sanctioneze pentru incalcari si derapaje constitutionale", a afirmat Adrian Nastase.

Presedintele CN al PSD a adaugat ca proiectul de revizuire a Constitutiei nu reprezinta o prioritate, in opinia sa Guvernul trebuind sa se orienteze spre probleme vitale ale populatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Nastase constitutie, #Nastase Basescum, #revizuirea Constitutiei , #PSD