Nastase: Revolutia s-a transformat in "evenimentele" de atunci. Parlamentul pare un lux inutil

Miercuri, 23 Decembrie 2015, ora 11:16
3479 citiri
Nastase: Revolutia s-a transformat in "evenimentele" de atunci. Parlamentul pare un lux inutil
Foto: Facebook/Adrian Nasatase

Revolutia din decembrie 1989 s-a transformat in "evenimentele" de atunci, iar Parlamentul pare, in acest moment, un lux inutil, este de parare fostul premier Adrian Nastase.

"Revolutia din '89 s-a transformat in 'evenimentele' de atunci. Scandalurile de la sedintele Parlamentului si de la depunerile de coroane, obisnuite la sfarsit de an - intre reprezentantii revolutionarilor si cei ai contra-revolutionarilor -, au fost inlocuite de disputele referitoare la pensii speciale, unde reprezentantii PNL parasesc sala dar cu grija ca legile sa fie votate", scrie pe blog Adrian Nastase, intr-o postare intitulata "Oile, lupul si cainii, la sfarsitul unui an cu succese macro-economice".

Fostul premier se declara din ce in ce mai ingrijorat de activitatea Parlamentului, dandu-i dreptate fostului presedinte Emil Constantinescu care spunea recent ca riscam sa castigam lupta cu coruptia si sa pierdem lupta cu democratia.

"Parlamentul pare, la acest moment, un lux inutil. Mai mult, el functioneaza aproape exclusiv, la temele importante, pe vot imperativ, comandat de sefii partidelor. Evident aceasta functionare este in afara Constitutiei.

Ce rost mai are, spre exemplu, activitatea Comisiei juridice, care se preface ca se pronunta in legatura cu rostul unor masuri preventive, din moment ce, inainte de examinare, sefii de partid, fara sa stie despre ce e vorba in dosare, stabilesc sensul votului?

Nu are dreptate Monica Macovei cand cere sa fie simplificat regulamentul celor doua camere? Votul ar trebui sa elimine examinarea in Comisie si sa se mearga direct in plen iar acolo sa voteze doar sefii grupurilor parlamentare, in functie de ponderea acestora", mai scrie Adrian Nastase.

Fostul premier incheie cu o mentiune despre vreme, lipsa zapezii fiind adusa in discutie in contextul potentialelor scandaluri legate de inzapezire:

"Ma enerveaza ca nu ninge. Si din solidaritate cu televiziunile de stiri. Ar fi trebuit sa avem deja scandaluri cu in-zapeziri, des-zapeziri, contracte ale primariilor, comitete inter-ministeriale, actiuni ale militarilor, etc. Asa, doar aglomeratia de pe drumurile nationale.

Se incheie un an in care tinerii 'frumosi si liberi' au schimbat Guvernul si apoi si-au vazut de treburile lor."

E.E.

#Adrian Nastase Revolutie, #Adrian Nastase Parlament, #Adrian Nastase , #PSD