Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Nastase se opune dialogului cu Basescu: Reorganizarea trebuie discutata intre partide (Video)

Sambata, 11 Iunie 2011, ora 13:07
861 citiri
Nastase se opune dialogului cu Basescu: Reorganizarea trebuie discutata intre partide (Video)
Foto: Romania Libera

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, se arata impotriva unui dialog cu Traian Basescu pe tema reorganizarii administrative, apreciind ca acest subiect ar trebui discutat intre partide, iar presedintele trebuie doar sa fie un "mediator".

"(Reorganizarea administrativa - n.r.) face parte dintr-un joc de societate pe care Traian Basescu il lanseaza si vine cu o idee saptamana asta si vrea apoi sa-i dea legitimitate printr-un dialog posteriori. Cred ca dialogul trebuie sa fie anterior unei decizii", a afirmat Nastase, intrebat daca este de parere ca o consultare cu Traian Basescu poate avea rezultate.

Fostul premier s-a aratat impotriva ideii, considerand ca Basescu ar fi trebuit sa intrebe partidele si ce probleme doresc ele sa discute, nu sa impuna o tema. "Eu nu stiu de ce trebuie sa dialogam cu Traian Basescu. Cred ca aceasta este o problema care trebuie discutata intre partidele politice. El trebuie eventual sa arbitreze, sa medieze, daca partidele nu se inteleg", a explicat Nastase, care a adaugat ca PSD "nu are ce sa negocieze" cu presedintele pe astfel de subiecte.

Social-democratul s-a folosit de ocazie pentru a-l ironiza din nou pe Basescu, spunand ca va discuta cu acesta "cand va avea nevoie de lectii de constitutionalitate", asa cum a incercat sa-i explice si ca initiativa de revizuire a Constitutiei nu poate fi transmisa cu adnotari fata de proiectul Guvernului.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat vineri, la Focsani, ca liderii USL vor lua o decizie sambata cu privire la invitatia presedintelui Traian Basescu la consultari, adaugand ca subiectul reorganizarii teritoriale ar putea fi una din situatiile exceptionale cand Opozitia poate accepta un dialog.

"Vom discuta la nivelul USL, vom lua o decizie si o vom face cunoscuta. Am spus (n.r. in trecut, in numele PNL) ca nu mergem la consultari cu exceptia situatiilor cand e vorba de formarea unui nou guvern, a situatiilor exceptionale si, din acest punct de vedere, discutia despre o astfel de reorganizare administrativ-teritoriala poate sa fie. Ca e posibil sau nu, va vom spune maine dupa ce discutam. In orice caz, USL va merge sau nu doar ca USL la aceste discutii", a afirmat liberalul.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca spera intr-un raspuns pozitiv al USL privind consultarile, apreciind ca, daca PSD si PNL au in perspectiva sa vina la guvernare, ar trebui sa raspunda propunerii de dialog, insa daca vor sa ramana in opozitie si dupa 2012 probabil vor refuza.

Basescu: Invit partidele la dialog pe tema revizuirii Constitutiei si reorganizarii tarii

Basescu a invitat partidele si formatiunile politice reprezentate in Parlamentul Romaniei la consultari pe 21 iunie, temele de discutie fiind: revizuirea Constitutiei si reorganizarea administrativa a teritoriului Romaniei.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Adrian Nastase PSD, #presedinte consultari partide politice , #PSD