Nastase: Severin trebuie sa decida singur daca demisioneaza din PE

Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 15:27
1558 citiri
Nastase: Severin trebuie sa decida singur daca demisioneaza din PE
Foto: machiavelli.ro

Europarlamentarul Adrian Severin trebuie sa verifice daca dosarul sau cuprinde elemente din Codul Penal al Romaniei, iar decizia de a demisiona din Parlamentul European trebuie sa o ia singur, nemaifiind membru al PSD, a declarat, miercuri, presedintele Consiliului National al social-democratilor, Adrian Nastase.

"In functie de decizia Parlamentului European, Severin va trebui sa verifice daca sunt intrunite elementele constitutive pentru o infractiune si daca, in final, dosarul acesta se incadreaza in elementele prevazute de Codul Penal din Romania. Va fi o problema de drept.

Banuiesc ca va trebui sa-si ia un foarte bun avocat de drept penal si de procedura penala, care sa poata sa vada cum stau lucrurile din punct de vedere juridic. Nu vorbim de chestiunile politice si aspectele de imagine, de perceptie care au fost rezolvate din punctul de vedere al relatiei dintre partidul nostru si domnul Severin", a afirmat Nastase.

Intrebat daca Adrian Severin ar trebui sa demisioneze din PE, Nastase a subliniat ca e o decizie pe care acesta trebuie sa o ia singur.

"Din moment ce nu mai este membru al partidului, nu-mi permit sa dau sfaturi. Imi aduc aminte de ceea ce spunea La Rochefoucault: Daca cineva iti cere un sfat este fie ca sa nu-l urmeze, fie ca sa aiba pe cine da vina dupa aceea. Si cum am invatat lucrurile astea, ma abtin sa dam sfaturi", a argumentat presedintele Consiliului National al PSD.

Adrian Nastase a mai afirmat ca din punct de vedere formal solicitarea DNA catre Parlamentul European de ridicare a imunitatii lui Adrian Severin este una corecta.

"Formal procedura este corecta. Daca exista si alte ratiuni, e mai greu sa comentez daca rapiditatea cu care a actionat DNA in acest caz se aplica si altor cazuri. Parerea mea este subiectiva in aceasta chestiune si nu vreau sa o induc acum si in legatura cu acest caz", a conchis liderul social-democrat.

DNA cere Parlamentului European ridicarea imunitatii lui Adrian Severin

DNA a trimis, marti, ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, solicitarea de ridicare a imunitatii parlamentare in cauza referitoare la Adrian Severin, membru al Parlamentului European, fata de care exista suspiciunea de savarsire a infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta, in vederea transmiterii acestei cereri catre presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek.

Citește și:
Îl va mai susține USR pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei? Răspunsul oferit de deputatul Claudiu Năsui
Îl va mai susține USR pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei? Răspunsul oferit de deputatul Claudiu Năsui
Deputatul USR Claudiu Năsui a declarat marţi în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre susţinerea lui Nicuşor Dan pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, că, în 2023, partidul...
Mamele care cresc mai mulți copii vor primi o indemnizație mai mare. Gabriela Firea: ”Reparăm o nedreptate care se face de ani de zile”
Mamele care cresc mai mulți copii vor primi o indemnizație mai mare. Gabriela Firea: ”Reparăm o nedreptate care se face de ani de zile”
Guvernul a aprobat marţi, 29 noiembrie, majorarea cu 50% a indemnizaţiei de creştere a copilului pentru mamele de gemeni, tripleţi sau multipleţi, a anunțat Ministrul Familiei, Gabriela...