Nastase: Ungureanu - prizonier, nu premier

Marti, 07 Februarie 2012, ora 20:25
6464 citiri
Nastase: Ungureanu - prizonier, nu premier

Fostul premier Adrian Nastase spune ca e posibil ca Mihai Razvan Ungureanu sa fi fost numit premier din cauza faptului ca Traian Basescu avea nevoie de "vacantarea" postului acestuia la SIE, pentru a-l folosi in alte scopuri.

"Cum sunt o fire destul de banuitoare, mai ales cand este vorba de Basescu, s-ar putea sa descoperim, curand, ca scopul real al numirii lui MRU la guvern a fost VACANTAREA postului de director la SIE, util pentru proiecte viitoare! Iar Mihai Razvan Ungureanu sa descopere ca nu este premier, ci prizonier... ", scrie Adrian Nastase pe blog.

Desi scrie ca il respecta pe Mihai Razvan Ungureanu, presedintele Consiliului National al PSD crede ca acesta nu va avea autoritate, intrucat va exista un centru de putere mai puternic, cel din PDL.

"Retragerea, in aceasta formula a lui Boc la partid, impreuna cu vechea garda, creeaza inca un centru de putere, de unde cei care nu vor mai fi in guvern vor incerca sa controleze anumite zone de putere centrala si locala. Autoritatea lui MRU va putea fi exercitata, partial, prin charisma si prin mijloace specifice, asupra colegilor de cabinet dar acest lucru va fi aproape imposibil de obtinut in teritoriu.

In aceste conditii, lipsa de coerenta a guvernarii, amplificata de lipsa dialogului politic cu opozitia si de continuarea protestelor publice va genera noi nemultumiri, in plan intern si extern", se arata de parere Nastase.

Fostul presedinte al PSD face o comparatie cu precedentele dati cand au fost numiti premieri independenti, Theodor Stolojan in 1991 si Mugur Isarescu in 1999, spunand ca acestia erau economisti, in timp ce Ungureanu aduce competenta doar pe partea de politica externa.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu este de părere că după Congresul PNL desfășurat sâmbătă, 25 septembrie, adevăratul câștigător este Klaus Iohannis, care a fost „reales președinte PNL”....
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu a declarat despre Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, că „nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului” şi că a asistat la o ruşine...
Sursa: Ziare.com