Presa de azi: Pesedistii isi cauta prezidentiabilul la dinti

Marti, 03 Martie 2009, ora 07:15
1455 citiri
Presa de azi: Pesedistii isi cauta prezidentiabilul la dinti
Foto: ProTV

PSD cauta un coltos, titreaza Ziua in editia de marti, precizand ca la sediul central, pesedistii au avut discutii contradictorii in privinta profilului viitorului candidat pentru Cotroceni, Adrian Nastase precizand ca acesta ar trebui sa aiba "dintii puternici", in timp ce Geoana a subliniat ca ar trebui "sa fie cel mai bine dotat".

Marian Vanghelie si Viorel Hrebenciuc au sustinut ca cel mai bine pozitionat pentru a intra in competitia este presedintele pesedistilor.

"Prin cercurile politice mai circula neoficial si varianta unei rocade, conform careia Traian Basescu ar urma sa se regaseasca in pozitia de prim-ministru dupa alegerile din toamna, iar Mircea Geoana in cea de presedinte. Geoana poate fi salvatorul PSD daca va castiga alegerile, dar daca nu o va face partidul ar trebui sa-l scoata din discutia de a fi in continuare seful PSD", a afirmat Madalin Voicu.

Deputatul social-democrat este cunoscut in partid pentru declaratiile sale belicoase la adresa presedintelui pesedistilor, anul trecut sustinand ca la conducerea PSD se afla niste "legume".

Aflat in plin razboi cu procurorii DNA, Adrian Nastase s-a autopropus drept un potential candidat pentru fotoliul de la Cotroceni. Fostul premier considera ca are sanse reale in a-l invinge pe actualul presedinte.

Din Gandul aflam ca Pesedistii isi cauta prezidentiabilul la dinti. Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a apreciat, luni, ca Traian Basescu nu poate fi batut la alegerile prezidentiale decat de un contracandidat "cu dinti".

"In masura in care PSD va merge cu o varianta foarte linistita, moale, o varianta fara dinti in campania electorala, un astfel de candidat are sanse mai mici", a spus Nastase, aratand ca social-democratii trebuie sa ia in calcul un candidat care sa vina cu un mesaj "alternativ, diferit de Traian Basescu".

"In conditiile in care, acum, Traian Basescu tine foarte aproape de el echipa PSD, e foarte greu sa vii cu un mesaj alternativ, critic, dur, in continuarea mesajului nostru din ultimii patru ani. PSD este, totusi, partidul care a avansat ideea suspendarii lui Traian Basescu pentru actiune neconstitutionala si s-a batut pentru demiterea lui", a adaugat Nastase.

Acesta sustine ca, in prezent, o parte din electoratul PSD este derutat de mesajul dat de social-democrati. Intrebat daca varianta "fara dinti" este data de candidatura lui Mircea Geoana, Nastase a spus: "Eu vorbesc in general. Nu ma refer la persoane acum. Am discutat despre profilul pe care l-ar avea un astfel de candidat".

Si Gardianul scrie ca PSD pregateste pentru Basescu un candidat cu dintii tari si bine dotat. Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, nu exclude posibilitatea sa se inscrie in cursa pentru Cotroceni daca partidul il va desemna.

El a adaugat ca nu va apela la o candidatura ca independent pentru prezidentiale si, implicit, nu-si va da demisia din PSD pentru alegerile prezidentiale.

Mai mult, Nastase a mentionat ca social-democratul care va intra in competitie cu presedintele Traian Basescu nu trebuie sa fie "fara dinti in campania electorala".

La randul sau, presedintele PSD Bucuresti a tinut sa detalieze caracteristica lansata de Nastase. "Trebuie unul cu dintii mai tari. Nu stiu, il gasim, il verificam, gasim o formula ca la serpi, exact aceeasi formula vom gasi si la candidatul nostru. Unul cu dintii foarte tari... in momentul in care ii prinde capatana celui care trebuie, s-o sfarame", a mai spus Vanghelie.

PSD se cauta la dinti, noteaza Cotidianul. Dintii par sa fie principala calitate pe care va trebui sa o aiba viitorul candidat pentru presedintie al PSD. Cel putin asa reiese din declaratiile unor importanti lideri ai partidului.

"In masura in care noi vom merge cu o varianta diferita, cu o varianta foarte linistita, moale, o varianta fara dinti in campania electorala, sigur ca un astfel de candidat are sanse mai mici", a declarat Adrian Nastase, presedintele Consiliului National al PSD.

Mult mai nuantat in problema descrierii constitutiei dentare a viitorului candidat pentru presedintie al PSD a fost Marian Vanghelie, liderul Organizatiei PSD Bucuresti:

"Trebuie unul cu dintii mai tari. Nu stiu, il gasim, il verificam, gasim o formula ca la serpi, exact aceeasi formula vom gasi si la candidatul nostru. Unul cu dintii foarte tari... in momentul in care ii prinde capatana celui care trebuie, s-o sfarame".

Alternativa la Basescu. Un candidat zoomorf in curtea PSD. Pentru a avea sanse la prezidentiale in fata lui Traian Basescu, PSD ar trebui sa aiba un candidat cu dinti, ceea ce ar presupune ca partidul sa iasa de la guvernare. Adrian Nastase se vede foarte bine intr-un astfel de rol, insa Mircea Geoana este reticent la "zona zoomorfa".

De altfel, Adrian Nastase este cel care a lansat ieri teoria candidatului cu dinti. Cum el si Geoana sunt singurii posibili prezidentiabili ai partidului la momentul acesta, Nastase s-a vazut nevoit sa explice daca liderul PSD este candidatul fara dinti.

"Eu vorbesc in general. Nu ma refer la persoane acum. Am discutat despre profilul pe care l-ar avea un astfel de candidat", s-a justificat Nastase, lasand sa se inteleaga, la o zi dupa ce declarase ca este dispus sa candideze daca partidul i-o va cere, ca el are dinti.

Pus in situatia de a explica daca are dinti, Mircea Geoana, cel de-al doilea aspirant la Cotroceni, s-a ferit sa spuna da sau ba, desi a admis ca PSD are nevoie de un candidat care sa-l bata pe Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Geoana Nastase PSD, #candidat presedintie dinti , #PSD