PSD si PD-L se cearta din cauza lui Nastase

Marti, 03 Februarie 2009, ora 16:39
2775 citiri
PSD si PD-L se cearta din cauza lui Nastase

Deputatii juristi vor incepe miercuri dezbaterea privind dosarele lui Adrian Nastase in vederea intocmirii unui raport pentru plen, potrivit presedintelui Comisiei, Daniel Buda.

Social-democratul Florin Iordache sustine ca se va analiza doar scrisoarea procurorului general trimisa Camerei, potrivit NewsIn.

Democrat-liberalul Daniel Buda a declarat, in cadrul discutiilor privind solicitarea de incepere a urmaririi penale a deputatului PSD Adrian Nastase, ca PD-L nu se va opune si nu va interfera in actul de justitie si a acuzat o repozitionare politica a PSD, PNL si UDMR pe acest subiect.

Buda a precizat ca Biroul Permanent al Camerei a cerut in mod clar din partea Comisiei un raport catre plen in privinta solicitarii de incepere a urmaririi penale a lui Nastase si a propus ca deputatii juristi sa aiba la dispozitie o saptamana pentru studierea materialelor, astfel incat discutiile sa aiba loc in cunostinta de cauza.

"In adresa din partea Biroului Permanent ni se dau si volumele trimise de Parchet in vederea intocmirii unui raport. Lucrurile sunt foarte clare din acest punct de vedere. Vom da un raport. La secretariatul Comisiei se afla toate anexele la dosar, ele pot fi studiate fara probleme", a spus Buda.

Pe de alta parte, pesedistul Florin Iordache a sustinut ca Biroul Permanent a cerut forului juridic sa intocmeasca un raspuns in privinta scrisorii Procurorului General si a propus inceperea discutiilor in acest sens, dar si stabilirea procedurilor de lucru intr-o sedinta programata miercuri, la ora 10.

Deputatul PSD a mai propus ca sedintele Comisiei juridice sa se desfasoare in lipsa presei.

"Niciodata nu am facut un secret din ce discutam la Comisia juridica, dati-mi voie sa cred ca nici de acum incolo nu vom secretiza ce se intampla aici", a replicat presedintele forului, Daniel Buda.

Liberalul Tudor Chiuariu a declarat ca dosarele lui Adrian Nastase sunt o problema a Coalitiei PSD - PD-L si ca PNL nu are momentan nicio pozitie in privinta solicitarii de incepere a urmaririi penale."

Am vazut ca exista disensiuni intre cele doua partide in privinta modalitatii de discutare si a momentului de discutare a acestor dosare, noi nu avem deocamdata nici o pozitie, asteptam pozitia majoritatii PSD-PDL", a spus deputatul PNL.

La final, Comisia juridica a decis cu 10 voturi favorabil, sase impotriva si cinci abtineri, inceperea discutiilor miercuri, la ora 10 si a respins propunerea de a se acorda o saptamana pentru studierea dosarelor.

Biroul Permanent a trimis, la inceputul saptamanii trecute, la Comisia juridica atat scrisoarea procurorului general, Laura Codruta Kovesi, cat si anexele, copii din dosarelele care-l vizeaza pe Adrian Nastase, a declarat pentru NewsIn presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

"Documentele care ne vin de la institutii sunt directionate catre comisiile abilitate sa construiasca rapoarte pe tema, aceste documente nu pot fi fractionate, sa mearga o parte sau alta parte. Comisia este cea care dispune, in cunostinta de cauza si pe baza documentelor, Raportul pe care-l construieste", a explicat Anastase.

Anastase a precizat ca scrisoarea Laurei Codruta Kovesi, impreuna cu anexele care reprezinta probatoriul in cazul dosarelor lui Adrian Nastase au fost transmise Comisiei juridice, aceasta urmand a intocmi un raport care va fi prezentat in plen.

Secretarul Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a precizat luni ca solicitarea Procurorului General privind avizul de incepere a urmaririi penale in cazul lui Adrian Nastase a fost transmisa Comiei juridice, care are termen 30 de zile pentru a elabora un punct de vedere asupra scrisorii.

Citeste si:
Prima ședință a coaliției de guvernare din 2022. Subiectul principal: criza din energie
Prima ședință a coaliției de guvernare din 2022. Subiectul principal: criza din energie
Coaliţia de guvernare se va reuni luni, 17 ianuarie, la Parlament, pentru a discuta despre măsuri în domeniul energiei. Cu o zi în urmă, ministrul Energiei Virgil Popescu a afirmat că se...
AUR, huliganul din curtea statului eşuat
AUR, huliganul din curtea statului eşuat
Asaltul lui George Simion de la Primăria din Timişoara nu e doar o ilustrare a tendinţelor legionare ale AUR ci şi o nouă ocazie de a ne întreba de ce apar astfel de fenomene politice....
Comentarii