Razbunarea lui Adrian Nastase (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 18 Martie 2013, ora 13:57
7205 citiri
Razbunarea lui Adrian Nastase (Opinii)

Pana la razbunarea lui Adrian Nastase, au primit satisfactie toti cei care au avut de suferit direct sau indirect din cauza fostului premier.

Vor fi fost nu putine victimele puterii sale la apogeu - iar daca el a fost condamnat, s-a intamplat asa pentru ca unii dintre cei atinsi de flama lui Nastase au vorbit. Insa cu siguranta cea mai grea povara pe care el insusi o va purta din ziua eliberarii este sintagma imposibil de desprins de acum de numele sau - "infractorul" Adrian Nastase.

Pentru "favorizarea infractorului", de exemplu, a fost trimis in judecata medicul Serban Bradisteanu, procurorii DNA acuzandu-l (corect sau incorect, nu mai conteaza acum) ca a obstructionat punerea in executare a hotararii de condamnare definitiva a fostului premier.

Sa ne reamintim ca, in iunie 2012, ICCJ l-a condamnat pe inculpatul Adrian Nastase la pedeapsa de doi ani de inchisoare in regim de detentie pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei functiei de presedinte de partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Indiferent cum va fi interpretata aceasta condamnare de acum inainte, Adrian Nastase va putea fi numit de oricine va dori un fost infractor condamnat la inchisoare pentru fapte de coruptie. Evident, problema lui Nastase este cati vor dori sa vada din ziua eliberarii sale in el un fost infractor, un condamnat definitiv si un puscarias, si cati vor fi tentati sa il perceapa pe fostul premier drept un erou, un martir al justitiei "lui Traian Basescu", de exemplu.

Ca va fi eliberat astazi sau peste o luna, ca procurorii vor mai invoca tot felul de tertipuri ca sa-i prelungeasca agonia finala, la fel cum fac avocatii sai, in sens invers, si el insusi care a scris in inchisoare mai mult decat cel mai prolific si inspirat romancier vreodata, astea sunt doar detalii ale trecutului care nu vor mai conta din momentul in care Nastase va pasi in libertate.

Poate ca amanarea eliberarii fostului produce durere familiei sale, copiilor si sotiei, insa apogeul umilirii lui Nastase s-a consumat undeva intre momentul dinaintea iesirii glontului de pe teava si plimbarea sa cu fularul Burberry pe targa prin fata sutelor de reporteri si gura casca. Poate putin si momentele in care era scos cu catuse la maini din duba Politiei.

Umilirea lui Nastase vine din decaderea sa, din prabusirea in locul de unde practic nu va mai putea reveni niciodata nici macar in preajma inaltimilor in care a respirat exclusivist pentru o scurta perioada.

Politizarea extrema a condamnarii lui Adrian Nastase aduce toate ingredientele pentru o viitoare razbunare politica si nu numai. Fostul premier e asteptat cu mult dor in PSD, primii doi oameni din partid nu si-au ascuns evlavia pe care o resimt in preajma sa. Dragnea abia mai sta de dorul sau, iar Ponta il asteapta cum un discipol isi asteapta maestrul.

Revenirea lui Nastase va fi pe masura revenirii PSD unde a fost candva si mai mult decat atat, razbunarea fiind apoi o chestiune de timp.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Adrian Nastase eliberat, #Adrian Nastase inchisoare, #Adrian Nastase revenire PSD , #PSD