Ziua Z pentru Nastase

Vineri, 22 Februarie 2008, ora 07:40
4414 citiri
Ziua Z pentru Nastase

Mircea Geoana nu-l vrea pe Adrian Nastase. Adrian Nastase e sustinut de Ion Iliescu. Ion Iliescu s-a cam saturat de Mircea Geoana. Victor Ponta nu vrea sa auda de Marian Vanghelie la primaria Capitalei. Mircea Geoana nu are incredere in Miron Mitrea, dar Miron Mitrea va fi directorul de campanie al PSD la viitoarele alegeri. Cam asa ar putea fi rezumata, cu putin efort de imaginatie, situatia actuala de la conducerea principalului partid de Opozitie din Romania.

"Batranii elefanti" revin la PSD, iar sedinta de vineri, de la Palatul Parlamentului, se anunta a fi foarte interesanta. Reuniunea extraordinara a Consiliului National al PSD, care urmeaza sa desemneze structura de conducere a acestui for decizional, stabileste, de fapt, cine va fi viitorul lider al social-democratilor. Revine sau nu Adrian Nastase? Pare-se ca fostul premier simte ca va castiga confruntarea cu Dan Mircea Popescu, pentru ca tocmai a scris pe blogul sau ca va continua sa tina legatura cu admiratorii de pe internet chiar si atunci cand va deveni presedintele Consiliului National. Adrian Nastase a afirmat, in cadrul unui interviu acordat Adevarul, ca va dori ca, la Consiliul National, sa constate daca se va regasi sau nu in proiectul politic viitor al PSD.

"Daca nu, nu. Sunt nenumarate concluzii pe care le voi trage. Dar semnalele sunt mai degraba pozitive". De cealalta parte a baricadei, Mircea Geoana a transmis un mesaj clar, intr-un interviu publicat de Jurnalul National: "Opinia majoritatii conducerii partidului este ca indepartarea colegului Dan Mircea Popescu dupa trei ani de munca asidua ar fi un gest de ingratitudine si ca Adrian Nastase trebuie cooptat in deciziile noastre, dar ca este prematur ca el sa revina in pozitii alese inainte de a-si fi rezolvat problemele de imagine".

Desi surse din PSD dau ca sigura sustinerea lui Nastase, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a fost mai moderat in declaratii. "Ne vom pronunta la Consiliul National", s-a marginit sa declare Ion Iliescu.

Un lucru este sigur. Lupta pentru postul de presedinte al CN se joaca pe viata si pe moarte in PSD. in timp ce unii lideri sunt sceptici in privinta revenirii lui Nastase intr-o pozitie de decizie, altii considera ca fostul premier are "sanse serioase". "Cu cat votul se muta spre baza partidului, cu atat Nastase are sanse mai multe. Parerea mea este ca o sa castige. Daca era Congres, sigur castiga", explica un lider PSD.

Asa cum afirma mai multi dintre capii social-democratilor, popularitatea lui Nastase este mai ridicata in esalonul doi de conducere al filialelor. Presedintii de organizatii, care vad in postul de presedinte al CN semnalul ca Nastase vrea sa se intoarca la sefia partidului, sunt mai tentati sa se alature taberei lui Mircea Geoana. Voturile vor fi negociate pana in ultimul moment.

Daca Adrian Nastase va deveni presedinte al Consiliului National, el va avea dreptul, conform Statutului PSD, sa fie prezent la sedintele conducerii social-democrate.

PSD va mai dezbate si decide, in cadrul Consiliului National, daca va depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului, care va avea ca scop declansarea alegerilor anticipate, a anuntat marti, la finalul unei sedinte extraordinare a Biroului Permanent National, presedintele PSD, Mircea Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A scăzut rata anuală a inflației. Ciolacu: ”Am atacat creşterea nesimţită a preţurilor prin plafonare”
A scăzut rata anuală a inflației. Ciolacu: ”Am atacat creşterea nesimţită a preţurilor prin plafonare”
Rata anuală a inflaţiei a scăzut la 6,6% în martie 2024, de la 7,2% în luna precedentă, conform datelor anunţate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Este a doua scădere...
Liberalul care a trecut la PSD alături de 500 de colegi: ”Mulțumesc pentru deschiderea și energia cu care ne-a întâmpinat”
Liberalul care a trecut la PSD alături de 500 de colegi: ”Mulțumesc pentru deschiderea și energia cu care ne-a întâmpinat”
Raul Ambruş, preşedintele Partidului Liberal Timiş, a decis să treacă la PSD Timişoara alături de peste 500 de colegi şi să susţînă candidatura lui Alfred Simonis pentru funcţia de...
#PSD, #Consiliu National, #Nastase , #PSD