Ambulanta explica interventia la Nastase: Trimisa de MAI, fara procedura speciala

Marti, 26 Iunie 2012, ora 16:35
4178 citiri
Ambulanta explica interventia la Nastase: Trimisa de MAI, fara procedura speciala

Serviciul de Ambulanta Bucuresti a remis un comunicat de presa menit sa demonteze toate speculatiile aparute in presa legate de tratamentul preferential la care ar fi fost supus Adrian Nastase in noaptea in care s-a impuscat.

"Interventia Serviciului de Ambulanta la adresa din strada Zambaccian a fost facuta la solicitarea structurii de conducere a Ministerului Administratei si Internelor, ca sprijin medical. Aceasta procedura nu este speciala, de-a lungul timpului Serviciul de Ambulanta a mai asigurat echipaje de interventie pentru situatii cu risc medical (ex. situatii de executare silita, cazuri cu potential conflict, evacuare din locuinte etc)", se arata intr-un comunicat de presa al Serviciului de Amblanta Bucuresti - Ilfov (SABI) citat de Mediafax.

Conducerea Serviciului de Ambulanta mai sustine ca echipajul a respectat intocmai protocolul obisnuit.

"Protocolul de interventie in cazul unei urgente, cum era acest caz, presupune, dupa acordarea primului ajutor medical, transport la cel mai apropiat spital de urgenta care detine toate specialitatile necesare asigurarii tratamentului definitiv al afectiunii respective, in acest caz fiind vorba de Spitalul de Urgenta Floreasca (...)

Consideram ca echipajul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov a executat aceasta interventie respectand protocoalele si legislatia in vigoare. Subliniem ca, la iesirea din domiciliu, pacientul avea plagile pansate si linie intravenoasa, acestea fiind acoperite, la solicitarea familie, pana la introducerea targii in ambulanta si la coborarea targii din ambulanta", se mai arata in comunicatul SABI.

Fostul premier Adrian Nastase a incercat sa se sinucida miercuri seara la domiciliul sau dupa ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detentie in dosarul "Trofeul calitatii". De atunci el este internat la Spitalul Floreasca, urmand ca Tribunalul Bucuresti sa decida miercuri seara daca se considera ca el se afla in detentie si poate fi transferat la un spital din sistemul penitenciar.

Miercuri, medicul chirurg Serban Bradisteanu si trei ofiteri de politie implicati in punerea in executare a mandatului de arestare a lui Adrian Nastase au fost pusi sub urmarire penala.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...