Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Nastase, in presa externa: Zambetul ironic de pe targa si "trucurile murdare" ale medicilor (Video)

Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 09:14
16420 citiri
Nastase, in presa externa: Zambetul ironic de pe targa si "trucurile murdare" ale medicilor (Video)
Foto: Antena 3

Cazul Adrian Nastase continua sa faca inconjorul lumii, dupa ce fostul premier a fost transferat la Penitenciarul Rahova. Presa internationala dezbate pe larg acest subiect, dar relateaza si despre "trucurile murdare" pe care le-au folosit medicii cand au pus diagnosticul fostului prim-ministru.

Le Parisien noteaza ca Adrian Nastase, care a incercat sa se sinucida in urma cu o saptamana, dupa ce a fost condamnat la doi ani de inchisoare, a ajuns in spatele gratiilor, la spitalul penitenciar in Rahova, la sud de Bucuresti.

Jurnalistii de la AFP mentioneaza ca Nastase a fost scos pe targa din spitalul Floreasca, moment in care "a afisat un zambet ironic" in fata zecilor de jurnalisti care transmiteau, in direct, transferul fostului premier.

"Pus pe o targa si afisand un zambet ironic, Adrian Nastase a parasit Spitalul de Urgenta in prezenta a numerosi fotografi si jurnalisti care au transmis in direct evenimentul", relateaza AFP.

Subiectul este reluat si de Reuters, care aminteste despre "asa-numitul complot", prin care fostul premier roman ar fi fost ajutat sa evite incarcerarea.

Totusi, condamnarea lui Nastase reprezinta o victorie in lupta impotriva coruptiei din Romania, care face obiectul supravegherii stricte de catre Comisia Europeana, mai scrie sursa citata.

Trei politisti si un medic ar fi incercat sa amane executarea pedepsei lui Nastase, apeland la "trucuri murdare" prin care au exagerat gravitatea bolii de care sufera fostul premier, completeaza si Financial Times.

De asemenea, elvetienii de la Tribune de Geneve amintesc de dubiile tot mai mari, legate de tentativa de suicid a lui Adrian Nastase.

Adrian Nastase a fost incarcerat la Penitenciarul Rahova

Totodata, agentia bulgara Focus News remarca faptul ca fostul premier Adrian Nastase este primul demnitar de asemenea nivel, ajuns la inchisoare, de la prabusirea regimului comunist in 1989.

Cazul Adrian Nastase si incarcerarea fostului sef de Guvern de la Bucuresti au ajuns si peste ocean. Huffington Post scrie despre ancheta penala deschisa pe numele medicului care l-a tratat pe Adrian Nastase, imediat dupa internarea la spitalul Floreasca.

"Fostul premier roman a ajuns la spitalul inchisorii unde incepe executarea a doi ani de inchisoare pentru coruptie", mai precizeaza jurnalistii.

Si presa din sud-estul Asiei este interesata de evenimentele din Romania, Jakarta Times amintind ca procurorul general Laura Codruta Kovesi a pus la indoiala diagnosticul pus de medicul Serban Bradisteanu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#NAstase Rahova presa internationala, #Nastase zambet ironic targa, #Nastase transferat Penitenciar Rahova , #spital