Adrian Nastase afla luni cat mai sta la inchisoare

Luni, 31 Martie 2014, ora 07:31
4629 citiri
Adrian Nastase afla luni cat mai sta la inchisoare
Foto: Facebook/Adrian Nastase

Adrian Nastase, care ispaseste o pedeapsa de 4 ani de inchisoare cu executare in dosarul "Zambaccian", pentru santaj si luare de mita, ar putea afla luni cat mai are de stat in penitenciar.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au amanat pana pe 31 martie judecarea cererii fostului premier, de contopire a pedepselor din cele doua condamnari definitive, in dosarele "Zambaccian" si "Trofeul calitatii".

Este al treilea termen in acest proces, ultimele doua fiind amanate deoarece Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) nu a motivat inca decizia prin care l-a condamnat pe Adrian Nastase la patru ani de inchisoare in dosarul "Zambaccian", asta desi termenul de 30 de zile a expirat.

Amanare, in cazul Adrian Nastase. Fostul premier afla pe 31 martie cat mai sta dupa gratii

Fostul premier a cerut instantei sa se pronunte doar pe baza minutei dosarului "Zambaccian", fara a mai astepta motivarea deciziei dispuse de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Adrian Nastase se intreaba pe blog de ce judecatorii de la ICCJ nu respecta termenul de 30 de zile din noul Cod de procedura penala pentru a motiva sentinta din dosarul "Zambaccian".

Adrian Nastase se afla, in prezent, la Penitenciarul Rahova, dupa ce ICCJ l-a condamnat, la inceputul lunii ianuarie, la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita in dosarul "Zambaccian".

De asemenea, el a fost condamnat, in iunie 2012, la doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul calitatii", din care a efectuat opt luni de detentie, fiind eliberat conditionat. Prin contopirea celor doua pedepse si daca nu se aplica un spor de pedeapsa, fostul premier va putea cere din nou eliberarea conditionata.

Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
#Adrian Nastase inchisoare, #Adrian Nastase condamnare, #cerere Adrian Nastase contopire pedepse, #Adrian Nastase contopire pedepse decizie , #stiri Adrian Nastase
Comentarii
Poza John Doe 5430
John Doe 5430
rank 5
Ce eliberare conditionata ?...ii recidivist ...
Poza becher
becher
rank 5
raspunsul sa-se amane pentru,