Adrian Nastase, catre politicieni: Exista riscul de a repeta istoria

Duminica, 13 Octombrie 2013, ora 22:03
4786 citiri
Adrian Nastase, catre politicieni: Exista riscul de a repeta istoria
Foto: Arhiva

Adrian Nastase a trimis un mesaj catre clasa politica romaneasca, facand o comparatiei a situatiei actuale cu starea politica descrisa acum aproape un secol intr-un articol al lui Grigore Gafencu.

Adrian Nastase a scris, pe blogul personal, ca a citit un articol interesant al lui Grigore Gafencu, in "Revista vremii", numarul din 12 februarie 1922, in care acesta vorbea despre "lupta politica".

"Articolul este scris intr-o perioada in care Gafencu nu implinise 30 de ani, dar se pregatea sa candideze pentru Adunarea Deputatilor. El scria atunci 'ne-am obisnuit sa schimbam parlamentele cum se schimba prefectii, administratorii de plasa si directorii de teatru'.

Pe de alta parte, adauga el: 'poporul suveran, prins intre demagogia opozitiei si teroarea guvernamentala, intre fagaduieli si amenintari deopotriva de excesive' trebuie sa aleaga.

Din pacate, spunea el, tara nu are de ales intre idei, pentru ca nimeni nu-i propune asa ceva. 'Tara va trebui sa se margineasca sa aleaga oameni'. De aceea, comenteaza el, 'pretutindeni exista, in orase ca si la sate, o dezamagire adanca si amara', deoarece in locul sperantelor si iluziilor a ramas peste tot o uriasa oboseala", a precizat Nastase.

"Am preluat aceste comentarii despre viata politica romaneasca, de acum aproape un secol, pentru a sublinia ca exista riscul de a repeta istoria", a conchis Nastase.

D.T.

#Adrian Nastase politicieni, #Adrian Nastase mesaj politicieni, #Adrian Nastase clasa politica, #Adrian Nastase istorie , #stiri Adrian Nastase