Adrian Nastase, catre politicieni: Exista riscul de a repeta istoria

Duminica, 13 Octombrie 2013, ora 22:03

   

Adrian Nastase, catre politicieni: Exista riscul de a repeta istoria
Adrian Nastase a trimis un mesaj catre clasa politica romaneasca, facand o comparatiei a situatiei actuale cu starea politica descrisa acum aproape un secol intr-un articol al lui Grigore Gafencu.

Adrian Nastase a scris, pe blogul personal, ca a citit un articol interesant al lui Grigore Gafencu, in "Revista vremii", numarul din 12 februarie 1922, in care acesta vorbea despre "lupta politica".

"Articolul este scris intr-o perioada in care Gafencu nu implinise 30 de ani, dar se pregatea sa candideze pentru Adunarea Deputatilor. El scria atunci 'ne-am obisnuit sa schimbam parlamentele cum se schimba prefectii, administratorii de plasa si directorii de teatru'.

Pe de alta parte, adauga el: 'poporul suveran, prins intre demagogia opozitiei si teroarea guvernamentala, intre fagaduieli si amenintari deopotriva de excesive' trebuie sa aleaga.

Din pacate, spunea el, tara nu are de ales intre idei, pentru ca nimeni nu-i propune asa ceva. 'Tara va trebui sa se margineasca sa aleaga oameni'. De aceea, comenteaza el, 'pretutindeni exista, in orase ca si la sate, o dezamagire adanca si amara', deoarece in locul sperantelor si iluziilor a ramas peste tot o uriasa oboseala", a precizat Nastase.

"Am preluat aceste comentarii despre viata politica romaneasca, de acum aproape un secol, pentru a sublinia ca exista riscul de a repeta istoria", a conchis Nastase.

D.T.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3440 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Emigrantul-Anonim
rank 5
de nastase nu scapati, orice ati face! nastase@tartasesti for ever!!
Obraznicia & tupeul rromului de tartasesti sunt infinite! dupa moartea lui, vor urma copiii lui!
boxyro
rank 5
Cata ingrijorare la Aditza !!
Ce ziceai mai sus? -"Din pacate tara nu are de ales intre idei, pentru ca nimeni nu-i propune asa ceva. Tara va trebui sa se margineasca sa aleaga oameni.." Si mai ziceai ca istoria se poate repeta?!?! Pai s-a repetat aditza!
Spune-ne o singura idee din campania electorala a USL! Jos Basescu, jos mafia portocalie ti se par idei pentru guvernarea unei tari? Si eu pot sa spun (fara sa am doctorat ca Ponta) ca voi scade TVA la alimente, contributiile la sanatate si pensii, ca voi indexa, majora salarii, ca voi reduce cheltuielile cu statul, bla, bla, bla!
Demagogia Adtitza este in partidul pe care l-ai pastorit degeaba.
Utilizator sters
pai mai ai putin...
si vei fi reincartiruit!asa ca opiniile unui puscarias-fost si viitor-ar trebui sa nu intereseze pe nimeni!
ncpcn
rank 5
care istorie?
sa mai faca ceva puscarie?
cuiulluipepelea
rank 1
da bai bombonel rozaliu
istoria se va repeta , "revolutia in direct " a lui sergiu a fost o cacialma , a fost o trecere blinda din buzunarul drept in buzunarul sting, ca sa scapi de plosnite ca tine trebue sa scoti salteaua afara si sa-i dai focau au trecut 106 de la rasoal din 907 inca nu e tirziu , decit sa traiesti ca un vierme mai bine sa fi zeu nemuritor.
MosGerila
rank 5
Nastase nu mai trebuie considerat: nu mai are oua, are o omleta!
Astept cu nerabdare hotararile de recuperare a daunelor statului prin confiscarea averii acesti individ fara scupule.
Stan
rank 5
Daca e sa tinem seama de asertiunile lui Grigore Gafencu....
...(nu ale puscariasului Nastase), repetarea istoriei inseamna aparitia unei extreme drepte agresive, ceva in genul partidelor extremiste din Franta, Olanda, etc.
Fara sa fiu extremist, cred ca intarirea Noii Drepte in Romania ar fi benefica, nu atat prin ce ar putea face ea insasi, cat prin presiunea pe care ar exercita-o asupra partidelor principale pentru a evita pierderea de voturi in favoarea ei: ezact ce face Le Pen in Franta.
sevastian
rank 1
E diferit ba Nastase.
Grigore Gafencu vorbea de lupta politica,la tine e vorba de hotia politica,ceia ce e total diferit.Nu confunda lupta politica cu hotia politica,practicata de tine.
sanziana
rank 5
Blasfemie!
Vorbele lui GG in gura lui Nastase...
ioanr
rank 5
Istoria
Marele N. Iorga spunea o data ca necunoasterea istoriei e periculoasa, pentru ca te face sa repeti aceleasi greseli.
Sa aiba vreo legatura stradania conducerii tarii de pana acum in distrugerea invatamantului cu ce a spus N. Iorga ?!
Ghilotina
rank 5
Nu putem scapa de securistul asta !??
Sa ne mai scuteasca cu panseurile lui ?
sevastian
rank 1
Nu se poate.
Are prea multe oua.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor