Ziare.com

Adrian Nastase nu afla luni daca e exclus din avocatura

Luni, 14 Octombrie 2013, ora 20:00

   

Adrian Nastase nu afla luni daca e exclus din avocatura
Decizia privind excluderea din avocatura a fostului premier Adrian Nastase, ca urmare a faptului ca acesta a fost condamnat pentru fapte coruptie in dosarul "Trofeul calitatii", a fost amanata de Consiliul Baroului Bucuresti, luni, pentru 21 octombrie, din lipsa de cvorum.

Decanul Baroului Bucuresti, avocatul Ion Ilie-Iordachescu, a declarat, luni, ca luare unei decizii in privinta lui Adrian Nastase, dar si a unora referitoare la Catalin Voicu si Florin Costiniu, tot privind excluderea din Barou din cauza unor condamnari definitive, a fost amanata dupa ce au fost prezenti doar sapte din minimul de zece consilieri ce asigura cvorumul.

Potrivit reprezentantilor Baroului Bucuresti, comisia formata din consilieri ai Baroului a finalizat analizarea motivului retinut de Consiliu atunci cand acesta a decis mentinerea fostului premier in Barou.

Nastase afla daca este exclus din avocatura (Video)

Comisia nu a analizat in acest raport motivarea hotararii definitive a Inaltei Curti de Casatie si Justitie de condamnare a lui Adrian Nastase, ci motivele date de Consiliul Baroului in decizia de mentinere a fostului premier in profesia de avocat.

Consiliul Baroului trebuie sa se pronunte din nou privind excluderea lui Nastase pentru ca Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR) a considerat drept nesatisfacatoare motivele ce au stat la baza primei decizii si a cerut revizuirea acesteia.

Adrian Nastase a fost invitat la sedinta din 7 octombrie pentru a-si prezenta punctul de vedere cu privire la calitatea sa de avocat. Fostul premier nu s-a prezentat, intrucat a fost prezent la Curtea suprema, acolo unde s-a judecat un nou termen al recursului din dosarul "Zambaccian".

Decanul Baroului Bucuresti, Ion Ilie-Iordachescu, a declarat, in 27 august, ca Adrian Nastase este suspendat din profesia de avocat din 2012, dupa ce a formulat o solicitare in acest sens.

Adrian Nastase, greu de exclus din avocatura: E nevoie de comisie

Baroul Bucuresti a aratat, intr-un comunicat de presa, ca s-a hotarat prezentarea unui punct de vedere in cazul lui Nastase de catre o comisiei, in urma caruia sa fie adopta o decizie privind excluderea acestuia din avocatura.

Solicitarea de apreciere asupra necesitatii reexaminarii motivarii deciziei Consiliului Baroului Bucuresti prin care s-a decis, cu majoritate, mentinerea lui Nastase in profesia de avocat a fost formulata de Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.

In 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD. In 18 martie, Adrian Nastase a fost eliberat din penitenciar, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea lui de eliberare conditionata.

Conform statutului profesiei de avocat, condamnatii penali nu mai pot profesa ca avocati. "In cazul in care avocatul a fost condamnat definitiv pentru o fapta prevazuta de legea penala si care il face nedemn de a fi avocat, potrivit legii", prevede statutul avocatilor la articolul 58.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 616 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

justitie de ***

Pai un puscarias poate sa mai practice avocatura

 

Adrian Nastase nu afla luni daca e exclus din avocatura

Si pe cine intereseaza?

 

Unde erau restul de consilieri?

La ferma,numarau ouale lui Nastase?

 

eu nu mai inteleg nimic din labareala asta

pai parca asta vara fusese exclus din barou un fost delicvent intr-o tara normala nu mai are ce cauta in justitie dar.....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor