Adrian Nastase nu afla luni daca e exclus din avocatura

Luni, 14 Octombrie 2013, ora 20:00
1934 citiri
Adrian Nastase nu afla luni daca e exclus din avocatura
Foto: Arhiva

Decizia privind excluderea din avocatura a fostului premier Adrian Nastase, ca urmare a faptului ca acesta a fost condamnat pentru fapte coruptie in dosarul "Trofeul calitatii", a fost amanata de Consiliul Baroului Bucuresti, luni, pentru 21 octombrie, din lipsa de cvorum.

Decanul Baroului Bucuresti, avocatul Ion Ilie-Iordachescu, a declarat, luni, ca luare unei decizii in privinta lui Adrian Nastase, dar si a unora referitoare la Catalin Voicu si Florin Costiniu, tot privind excluderea din Barou din cauza unor condamnari definitive, a fost amanata dupa ce au fost prezenti doar sapte din minimul de zece consilieri ce asigura cvorumul.

Potrivit reprezentantilor Baroului Bucuresti, comisia formata din consilieri ai Baroului a finalizat analizarea motivului retinut de Consiliu atunci cand acesta a decis mentinerea fostului premier in Barou.

Nastase afla daca este exclus din avocatura (Video)

Comisia nu a analizat in acest raport motivarea hotararii definitive a Inaltei Curti de Casatie si Justitie de condamnare a lui Adrian Nastase, ci motivele date de Consiliul Baroului in decizia de mentinere a fostului premier in profesia de avocat.

Consiliul Baroului trebuie sa se pronunte din nou privind excluderea lui Nastase pentru ca Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR) a considerat drept nesatisfacatoare motivele ce au stat la baza primei decizii si a cerut revizuirea acesteia.

Adrian Nastase a fost invitat la sedinta din 7 octombrie pentru a-si prezenta punctul de vedere cu privire la calitatea sa de avocat. Fostul premier nu s-a prezentat, intrucat a fost prezent la Curtea suprema, acolo unde s-a judecat un nou termen al recursului din dosarul "Zambaccian".

Decanul Baroului Bucuresti, Ion Ilie-Iordachescu, a declarat, in 27 august, ca Adrian Nastase este suspendat din profesia de avocat din 2012, dupa ce a formulat o solicitare in acest sens.

Adrian Nastase, greu de exclus din avocatura: E nevoie de comisie

Baroul Bucuresti a aratat, intr-un comunicat de presa, ca s-a hotarat prezentarea unui punct de vedere in cazul lui Nastase de catre o comisiei, in urma caruia sa fie adopta o decizie privind excluderea acestuia din avocatura.

Solicitarea de apreciere asupra necesitatii reexaminarii motivarii deciziei Consiliului Baroului Bucuresti prin care s-a decis, cu majoritate, mentinerea lui Nastase in profesia de avocat a fost formulata de Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.

In 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD. In 18 martie, Adrian Nastase a fost eliberat din penitenciar, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea lui de eliberare conditionata.

Conform statutului profesiei de avocat, condamnatii penali nu mai pot profesa ca avocati. "In cazul in care avocatul a fost condamnat definitiv pentru o fapta prevazuta de legea penala si care il face nedemn de a fi avocat, potrivit legii", prevede statutul avocatilor la articolul 58.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
#Adrian Nastase avocatura, #Adrian Nastase exclus avocatura, #decizie amanata Adrian Nastase, #Adrian Nastase inchisoare avocatura , #stiri Adrian Nastase
Comentarii