Adrian Nastase: Nu tara, ci presedintele ei este de mana a doua

Luni, 09 August 2010, ora 14:52
1752 citiri
Adrian Nastase: Nu tara, ci presedintele ei este de mana a doua

Deputatul PSD, Adrian Nastase, este de parere ca ca sanatatea economica a unei tari este data si de numarul magazinelor cu haine de tip second-hand pe care le intalnesti pe strazi, iar faptul ca Traian Basescu a declarat ca Romania este o tara de mana a doua nu arata decat ca si el este la fel.

"Nu tara, ci presedintele ei este de mana a doua. Problema este ca nu a fost util nici la prima utilizare, nici la a doua", scrie Adrian Nastase pe blogul personal facand referire la declaratiile presedintelui ca Romania este o tara de mana a doua.

Facand o comparatie fostul premier mai crede ca si existenta magazinelor de mana a doua se leaga in principal de sanatatea economica a unei tari.

"In perioada 1999-2000 romanii au apelat din ce in ce mai des la magazine cu imbracaminte si incaltaminte la mana a doua. Oamenii pur si simplu nu aveau posibilitatea financiara de a-si achizitiona haine noi.

Campania intreprinsa in perioada guvernarii PSD impotriva acestui tip de comert a venit in primul rand din motive de igiena, avand in vedere ca aceste magazine nu respectau in, marea lor majoritate, normele impuse acestei activitati de comert. Exista un risc ridicat de imbolnavire a populatiei", mai noteaza social democratul.

Basescu: O tara care se imprumuta pentru salarii si pensii e o tara de mana a doua

Adrian Nastase arata ca problema actuala este ca, in orasele mici si medii, dar chiar si in Bucuresti, aceste magazine au revenit intr-un numar mare.

Opinii: Basescu la mana a doua

"Semn ca saracirea populatiei duce la reinflorirea acestui tip de comert. Daca mai avem in vedere si declaratiile lui Traian Basescu despre Romania - tara de mana a doua - se impune o campanie de curatenie de toamna prin care acest comportament de consum, dar si aceasta mentalitate politica sa fie inca o data inlaturate", conchide deputatul PSD.

#Adrian Nastase Traian Basescu, #magazine second hand Romania , #stiri Adrian Nastase