Adrian Nastase: Puterea vrea sa-si asume pe fata dictatura

Sambata, 13 Noiembrie 2010, ora 21:19
1614 citiri
Adrian Nastase: Puterea vrea sa-si asume pe fata dictatura

Actuala Putere vrea sa-si asume pe fata o dictatura, din ce in ce mai putin de catifea, sustine Adrian Nastase.

"Romania va inceta sa mai fie un stat de drept, nu numai de facto, ci si de jure. Precedendul incalcarii deciziilor CCR este pe cale sa fie instituit. Nici macar Guverne sau presedinti din state pseudo-democratice nu au indraznit sa ignore o decizie a Curtilor Constitutionale nationale. Pana la urma intr-un stat vecin, din acest motiv am avut doar o "Revolutie portocalie" si nu un razboi civil. Ceea ce vrea sa faca actuala Putere este o asumare pe fata a unei dictaturi, din ce in ce mai putin de catifea", scrie Adrian Nastase pe blogul sau.

Potrivit fostul premier, "continuarea procedurii de angajare a raspunderii ne va crea probleme si in exterior".

"Statele cu adevarat democratice cunosc limitele jocului politic. Acele limite pe care noi vrem sa le depasim cu gratie. Am inteles ca urmeaza sa apara nu stiu ce Alianta pentru o Romanie curata. Cu regret spun ca am ajuns aici si pentru ca unii sau unele care se dau astazi "nevinovati" au incurajat atacarea institutiilor ani de zile. Acum, au o buna ocazie sa isi spele pacatele. Si ei, dar si toti cei care se declara "rusinati" ca fac parte din partidul prezidential", a completat fostul presedinte al PSD.

Adrian Nastase a lansat un atac si catre cei din UDMR, pe care ii considera "partasi" la instituirea dictaturii.

"Ca om care cunosc multi dintre parlamentarii UDMR si care le recunoaste apetenta desavarsita pentru apararea regulilor, am fost socat si de primele reactii venite din zona Uniunii. Pot intelege interesul politic al UDMR, dar nu pot intelege renuntarea la o atitudine de corectitudine pe care multi ani am apreciat-o", a completat acesta.

#Adrian Nastase blog, #asumare dictatura, #UDMR partasi dictatura , #stiri Adrian Nastase