Nastase va fi chemat la instanta saptamanal, in dosarul "Trofeul Calitatii"

Marti, 08 Februarie 2011, ora 21:58
2234 citiri
Nastase va fi chemat la instanta saptamanal, in dosarul "Trofeul Calitatii"

Incepand din luna martie, in dosarul "Trofeul Calitatii", in care fostul premier Adrian Nastase si alte persoane sunt acuzate de fapte de coruptie, se vor da termene de judecata saptamanal, a anuntat Judecatorul Ionut Matei, presedintele completului de trei magistrati de la instanta suprema.

Motivatia deciziei este ca in acest fel cei aproape 900 de martori propusi de procurorii DNA vor fi audiati intr-un termen rezonabil, scrie Mediafax.

In ceea ce il priveste pe Adrian Nastase, acesta a cerut permisiunea sa ia cuvantul si a aratat ca pe rolul instantei supreme exista trei dosare penale in care el are calitate de inculpat, toate deferite justitiei de procurorii anticoruptie si ca daca ar fi citat saptamanal in toate trei, acest lucru i-ar bloca activitatea de politician.

Instanta l-a audiat, la termenul de marti, pe Bogdan Popovici, care le-a aratat magistratilor ca in perioada la care fac referire procurorii anticoruptie in cazul sau s-a ocupat de o campanie de imagine a Inspectoratului Teritorial de Constructii, la cererea Paulei Irina Jianu. Acesta sustine ca acuzatiile procurorilor la adresa sa sunt nefondate si ca tot ce a facut a fost legal.

Adrian Nastase a fost trimis in judecata, in acest dosar, in ianuarie 2009, fiind acuzat de folosirea influentei sau a autoritatii functiei de presedinte al unui partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase.

In dosar mai sunt inculpati Irina Paul Jianu, fost inspector general de stat in cadrul Inspectoratului de Stat in Constructii, Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct in cadrul Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL si sotii Marian Ioana si Bogdan Popovici.

#dosar Nastase Trofeul Calitatii, #Nastase dosar instanta , #stiri Adrian Nastase