Adrian Nastase vrea alegeri anticipate in toamna

Vineri, 09 Iulie 2010, ora 14:28
2870 citiri
Adrian Nastase vrea alegeri anticipate in toamna

Deputatul PSD, Adrian Nastase, a afirmat vineri ca Traian Basescu fuge de responsabilitate si incearca sa isi creeze o noua platforma, de opozitie, fata de propriul partid, asta dupa ce a reusit sa faca in asa fel incat sa nu se mai respecte nimic in tara asta.

"Am ajuns aici pentru ca, de la varful statul in jos, astazi nu se mai respecta nimic. Nu se respecta majoritati parlamentare, nu se respecta votul oamenilor, nu se respecta cerintele sindicatelor, nu se respecta parerea specialistilor, nu se respecta independenta si separatia puterilor in stat...

Nu e respectata presa, nu sunt respectati cei din societatea civila (cei care nu vor neaparat functii la Cotroceni), nu e respectat dreptul la proprietate (al pensionarilor, de exemplu)", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Fostul premier mai acuza ca "statul roman - marea victima a lui Traian Basescu si a guvernarii PD-L, a devenit o masa amorfa de politruci, de consultanti si de imbogatiti dubios care nu se pricep decat la un singur lucru: la deturnarea a cat mai multe fonduri publice spre buzunarele proprii".

"Statul roman este adus intr-o stare similara cu cea a unui mahmur care se trezeste in fiecare dimineata lovit de cate o catastrofa si reactioneaza isteric. Avem de ales doar intre solutii pe termen scurt. Am ajuns sa alegem intre a distruge un dig, a inunda un oras sau a inunda o zona agricola...Lipsa de competenta este emblema cea mai trista a Romaniei portocalii, in regimul Basescu", mai scrie social democratul.

Adrian Nastase reitereaza ideea ca "daca suntem corecti, solutia rapida sta in schimbarea guvernului. Cu alti oameni - mai competenti pe domeniile lor de activitate, cu alta majoritate, cu alta abordare".

"Exista sansa ca, daca convingem suficienti parlamentari ai puterii sa ni se alature, in sesiunea urmatoare sa initiem o motiune de cenzura de succes. Iar apoi sa fortam alegeri parlamentare anticipate, care ar rezolva rapid problemele actuale. Cum? O noua majoritate impune obligatoriu un nou guvern. Iar daca Basescu nu ar fi de acord sa nominalizeze un premier din partea noii majoritati, atunci el s-ar situa in afara Constitutiei", mai scrie social democratul.

Adrian Nastase spune ca solutia este sa se concentreze pe un traseu care sa schimbe rapid si dramatic directia acestei tari.

Citeste si:
Strategia PSD în cazul în care moțiunea de cenzură trece. „Vrem alegeri anticipate”
Strategia PSD în cazul în care moțiunea de cenzură trece. „Vrem alegeri anticipate”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți seară, 28 septembrie, la România TV, că social-democrații nu vor face o propunere de premier în cazul în care moțiunea de cenzură va...
Kelemen Hunor, previziuni sumbre: „Criza politică, până la urmă, faţă de criza ce ne aşteaptă în această iarnă la preţul energiei electrice şi la gaze, este minoră”
Kelemen Hunor, previziuni sumbre: „Criza politică, până la urmă, faţă de criza ce ne aşteaptă în această iarnă la preţul energiei electrice şi la gaze, este minoră”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 28 septembrie, că actuala criză politică este "minoră" faţă de criza care va fi generată de creşterea preţurilor la energie și gaze....
Sursa: Ziare.com