Adrian Nastase vrea sa salveze Planeta

Luni, 04 August 2008, ora 18:51
3207 citiri
Adrian Nastase vrea sa salveze Planeta

Alarmat de un articol din "The Guardian", care anunta ca in aproximativ 100 de luni nivelul emisiilor de dioxid de carbon va depasi un prag critic, un fel de "point of no return", Adrian Nastase ne invita pe blogul sau sa reflectam la modalitati de salvare a Planetei.

"As aminti ca, tot in aceste zile, un aisberg imens din zona Polului Nord a calatorit spre sud mai bine de 98 de kilometri in urma fisusarii insulei de gheata Ayles. Specialistii care masurasera grosimea ghetii in luna mai a.c. considerau ca aceasta va rezista fara probleme pe durata verii. Iata ca nu a facut-o. Pentru cei care au vazut de "The Day After Tomorow", avertizeaza apocaliptic fostul premier, aflat in vacanta in Norvegia, lipsit de grija procurorilor care cer din nou urmarirea sa penala.

Nastase lauda initiativa lui Sorin Oprescu de a deschide in Capitala un centru de inchiriere a bicicletelor, la fel ca in alte orase moderne din Europa, dar crede ca soarta celor care vor alege acest mijloc de transport nu este deloc roz.

"Sper ca, in viitor, sa am si eu posibilitatea de a folosi bicicleta pe care mi-a facut-o cadou, cu ceva timp in urma, Sorin Oprescu, noul primar al Bucurestilor. Problema este ca intr-un oras sufocat de poluare, a merge cu un mijloc nepoluant (bicicleta) printr-un mediu extrem de toxic este chiar mai nociv pentru biciclisti", scrie presedintele Consiliului National al PSD.

Trebuie luate masuri la nivel global, crede Nastase, care atrage atentia ca "degeaba punem elicopterele sa urmareasca deplasarea ghetarilor spre sud, daca incurajam exploatarile petroliere, fara mari restrictii, in zone sensibile".

Fostul premier spune ca nu se rezolva mare lucru cu initiative precum "sa stingem toti luminile pentru o ora". Acestea "nu sunt o solutie realista pentru a confrunta fenomenul incalzirii globale. Spun asta pentru ca, dincolo de astfel de initiative, lucrurile se misca mult prea lent sau aproape deloc".

Solutia ar fi poate aceea a presedintelui Frantei, un TVA scazut unic la nivel european pentru produsele ecologice.

"Nu cred ca cineva contesta faptul ca sunt multe produse ecologice ale caror costuri de realizare sunt mai mari decat in cazul produselor clasice. Cred insa ca timpul a inceput sa se scurga din ce in ce mai repede, iar costurile finale s-ar putea dovedi mult mai mari decat ne asteptam, daca unii vor continua sa se minta singuri", mai scrie Nastase, care in final ne ofera si informatia ca un pachet de tigari costa in Norvegia 15 dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Adrian Nastase, #ecologie, #Norvegia, #aisberg, #incalzirea globala , #stiri Adrian Nastase