Ce suma a obtinut familia Nastase in 2011 din vanzarea unor bunuri

Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 21:05

   

Ce suma a obtinut familia Nastase in 2011 din vanzarea unor bunuri
Adrian si Dana Nastase au obtinut in anul 2011 suma de 567.500 de euro din vanzarea padurii Corbeanca - ce apartinea amandurora, precum si din vanzarea unor cote-parti din apartamente mostenite de Dana Nastase, potrivit declaratiei de avere a lui Adrian Nastase.

In declaratia de avere depusa la mijlocul lunii iunie si postata pe site-ul Camerei Deputatilor, se mentioneaza ca familia Nastase a vandut padurea de la Corbeanca, dobandita in 1999, catre SC SIS Finance Consulting SRL, prin contract de vanzare-cumparare, cu suma de 355.000 de euro.

Potrivit sursei citate, suma respectiva a fost depusa intr-un cont curent deschis la Credit Europe Bank, in valoare de 1.430.319 lei.

Familia Nastase a deschis un alt cont, tot la Credit Europe Bank, in valoare de 195.000 de euro, in declaratia de avere mentionand-se, la ambele conturi, ca banii provin din vanzrea padurii Corbeanca si din vanzarea mostenirii sotiei, Daniela Nastase.

Bunurile mobile instrainate de Dana Nastase in ultimele 12 luni, potrivit sursei mentionate, sunt: cota parte de 1/4 dintr-un apartament, cota parte de 1/2 dintr-un alt apartament, vandute contra sumei de 195.000 de euro catre Georgiana Madalina Biuca, la care se adauga o cota parte de 1/2 dintr-un alt apartament, vanduta contra sumei de 17.500 de euro catre Cabinet de avocatura Murgu Laurentiu.

Inainte de vanzarea acestor bunuri, Nastase mai avea in conturi 835 de euro si 7.896 de lei, potrivit aceleiasi declaratii de avere.

In declaratia de avere este mentionata si o bursa de studii pentru copii de 40.000 de euro de la Fundatia Dimitrie Sturdza.

Conform sursei citate, Adrian Nastase a incasat in anul fiscal precedent urmatoarele venituri: indemnizatia de deputat - 58.968 lei, venituri ca profesor la Universitatea Bucuresti - 35.618 lei, Universitatea Nicolae Titulescu - 10.368 lei, FDRI Nicolae Titulescu - 48.000 lei, Universitatea Dimitrie cantemir - 18.240 lei, drepturi de proprietatea intelectuala de la Editura C.H. Beck - 2.610 lei.

De asemenea, Dana Nastase a obtinut venituri de 194.900 lei din produse agricole.
Citeste mai multe despre
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 5966 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
conti
rank 5
..este mentionata si o bursa de studii pentru copii de 40.000 de eur
Iata pentru ce sunt bune fundatiile.Pentru fii imbuibatilor.Pardon,a puscariasilor.Cum sa vrea Aditza la puscarie cand are bani FURATI de la popor sa mai traiasca in lux inca 20.000 de ani.Baieti,aveti grija sa-i numarati oualele in puscarie.
Utilizator sters
Bombonel poate fi vizitat la puscarie?
poate ii facem o vizita si ii dam o flegma intre ochi!
Corect
rank 1
cita invidie.....
Omul asta n-a facut bani din terenuri sau case primite de la Casuneanu sau Popoviciu,precum Falconetti.A cistigat bani fiind profesor universitar ,facultatile se bat pe el sa-l aiba ca profesor.Ca doar nu-l vedeti pe Basescu sa predea la vreo universitate?,el se rasteste doar la sticlele de wisky....
barabula
rank 5
cam ce nivel crezi ca are
salariul unui prifesor universitar, conducător de doctorate? ha?
Utilizator sters
mai j.avra nu mai mica kk cu polonicu'
Poate ne spui tu cum un om poate fi in sapte locuri in acelasi timp
1989
rank 5
mai bine te duci la rahova sa-i canti
Sunt batran
Si nu mai pot
Nu mai ia PISTOLUL foc
arbo
rank 5
Socialist
Nastase, dupa cum se arata veniturile sale, este un socialist sadea. Lucra la patru universitati si mai era si deputat, mai si creea. Ce sa mai, o capacitate. Si modest. Acum lucreaza intr-un mediu izolat.
tudor65
rank 5
Dana Nastase a obtinut venituri de 194.900 lei din produse agricole
In baza de date da la administratia pietelor nu figureaza nici o Dana Nastase ca a inchiriat vreo taraba in nici o piata din Romania.Unde o fi vandut oulele?
sireteanugheorghe
rank 4
Sa ii confiste cineva bunurile..obtinute cu semnul intrebarii..
Si peste vre-o 50 de ani ii vor veni nepotii,
..vor face o lege a retrocedarii si vor lua trei-sfertu-ri de Tara Inapoi..Lasand-ui Uimiti pe nepotii nostri..

..Nu de alta dar ..Istoria se repeta..
barabula
rank 5
eu cred ca pentru un bugetar roman
este o suma frumușică.
aviz bugetarilor care au fost scoși in strada pe frig și ger: asa se fac banii ba, fraierilor!
Utilizator sters
praf in ochi
asta e numai virful iceberg-ului restu depusi in paradisurile fiscale , la cit se ridica totalul.
barabula
rank 5
ma uit la gatul lui si acum inteleg
nu avea cum sa sangereze, ca osanza este slab vascularizata.
parerea
rank 5
PADUREA CORBEANCA?
Cum i-a intrat primadonei si sotiei sale, o padure in proprietate, in zona privilegiata de bum imobiliar?
barabula
rank 5
uite-
asa! dar el nu este vinovat. nu....
sanziana
rank 5
Le-a intrat dar i-au deranjat rau crengile
Acum si-o scot dar e cam dureros.
sanziana
rank 5
Pai cum nu stii?
Angelo Miculescu, tata lu' Dana a fost ministru al Agriculturii in vremea comunistilor. A intrat sarac in partid si in minister, ca trebuia sa ai origine sanatoasa (cel mult "rupt in fund", de cele mai multe ori insa trebuia sa fii in fundul gol") si de aceea, partidul (ca de aia era partid) i-a dat paduri lui Angelo pe unde-a vrut muschii lui chiar si la Corbeanca. Lu' Nastase, partidul nu i-a mai dat aproape nimic, desi avea origine si mai sanatoasa (bunica tiganca, adica Nastase era in fundul gol de-a dreptul), asa ca Nastase n-a mai primir, ci si-a luat-o singur pe Dana cu paduri cu tot.
Glumesc, astea-s povesti de adormit copiii.
Inca o data, poate vedea lumea cat de hulpav cuplu este acesta si cat de bine, se pare, le calca pe urme, feciorul cel mare si necitit, dar titrat ca tatal lui.
alphpha
rank 5
Si deputat
siprofesor la 4 (patru) Universitati. Asta da capacitate de munca !
legionarul verde
rank 2
4 case propietate, 4 universitati profesor ,basca guvernant neobosit
Casa 5 e multifunctionala ,are rol educativ ,e si facultate zic unii ,cu mici gratii la ferestre sa apere bombonelul de netarmurita dragoste a boborului fericit!Pacat ca cei doi ani se transforma la cei peste 60 de ani in 8 luni de pedeapsa iara daca bombonici scrie o carte de versuri se mai reduce si din cele 8 luni ramase!Prima poezie e gata zic gardienii mizgalita pe zidul wc-ului din rezerva speciala :
Frunza verde barabula , Eu stau noaptea in celula ,Tot cu ochii la pendula ,Numar ouale la puica!
andreeastamate
rank 1
cine i-a fost elev?
Sunt foarte curioasa, daca exista vreo cunostiinta de-a voastra care poate sa imi spuna si mie cum e sa il ai profesor pe A. Nastase? Sincer chiar nu imi pot imagina chestia asta. Ce profeseaza? Ce materii...de ce? E prea destept? Acum pe bune...cum a ajuns el profesor, caci daca il comparam cu un prof de rand din facultatile din care el preda, ceilalti ar iesi de 10 ori mai potriviti decat el! Ar trebui sa existe o lege in care sa-ti interzica dreptul de a preda in cazul in care ai o functie de "deputat smecher" !!!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor