Dosarul Matusa Tamara, restituit Parchetului

Luni, 14 Ianuarie 2008, ora 11:53
876 citiri

Magistratii Curtii Supreme au decis restituirea dosarului Matusa Tamara" la Parchet pentru ca, in anchetarea lui Adrian Nastase nu a fost cerut aviz Parlamentului sau Presedintiei, Curtea Constitutionala stabilind ca acesta este necesar.

In luna octombrie, instantele au decis ca trei dintre dosarele importante, Zambaccian, Loteria si Rompetrol, sa se intoarca la Parchet. In dosarul Matusa Tamara" Adrian Nastase este acuzat, alaturi de fostul presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, Ioan Melinescu, de dare de mita, respectiv luare de mita si de divulgarea unor informatii.

La termenul din 24 octombrie, avocatii lui Adrian Nastase au invocat aceleasi exceptii ca si in dosarul "Zambaccian", respectiv exceptiile de nulitate a actului de sesizare a instantei si a urmaririi penale.

Conform avocatilor, decizia Curtii Constutionale din 5 iulie afecteaza si dosarul in care Nastase este acuzat de dare de mita, numit si dosarul "Matusa Tamara".

Potrivit unei hotarari a Curtii Constitutionale, anchetatorii ar fi trebuit sa ceara avizul comisiei speciale de la Cotroceni, pentru inceperea urmaririi penale.

In dosarul "Matusa Tamara", Adrian Nastase a fost trimis in judecata la sfarsitul lunii mai, alaturi de Ioan Melinescu, fostul presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, in legatura cu depunerea unei sume de bani de catre Tamara Cernasov in contul Danei Nastase.

Citeste si:
Florin Cîțu: Voi cere o analiză despre cum ne-am pregătiti de valul 4 VIDEO
Florin Cîțu: Voi cere o analiză despre cum ne-am pregătiti de valul 4 VIDEO
Premierul Florin Cîțu, aflat într-o vizită oficială la Sinaia, spune că va cere o anchetă despre cum a fost pregătit valul 4. ”Este anormal și cineva trebuie să răspundă pentru...
Ludovic Orban: „Eu nu pot să cred că preşedintele României a pus mâna pe telefon să-l sune pe un preşedinte de filială să-i spună «sprijină-l pe Cîţu»"
Ludovic Orban: „Eu nu pot să cred că preşedintele României a pus mâna pe telefon să-l sune pe un preşedinte de filială să-i spună «sprijină-l pe Cîţu»"
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că unii preşedinţi liberali de filiale judeţene transmit mesajul că preşedintele României îl sprijină la alegerile interne ale PNL din...
Sursa: Ziare.com