Judecarea dosarului Zambaccian, amanata pentru 8 octombrie

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 14:08
1428 citiri
Judecarea dosarului Zambaccian, amanata pentru 8 octombrie
Foto: Arhiva

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au amanat, miercuri, pentru 8 octombrie, procesul in care fostul premier Adrian Nastase este acuzat de luare de mita in dosarul "Zambaccian".

Instanta a constatat, miercuri, lipsa de procedura privind citarea a doua dintre firmele care sunt parte in dosarul "Zambaccian" si a acordat termen pentru 8 octombrie. Adrian Nastase a fost prezent in sala de judecata.

La termenul din 14 iunie, judecatorul a constatat ca la dosar a fost depusa o cerere din partea lui Nastase de acordare a unui termen in vederea angajarii unui aparator, in timp ce sotia acestuia, Dana Nastase, a cerut xerocopierea intregului dosar de urmarire penala.

Instanta a admis cele doua cereri si a acordat un nou termen pentru data de 15 septembrie. La proces nu a fost prezent fostul premier Adrian Nastase sau vreunul dintre inculpati.

Fostul premier Adrian Nastase a fost trimis din nou in judecata, pe 5 mai, de procurorii anticoruptie in dosarul in care este acuzat de luare de mita privind bunurile din China, asa-numitul dosar "Zambaccian I". Potrivit DNA, in sarcina lui Adrian Nastase s-au retinut infractiunile de luare de mita in forma continuata si santaj.

#Nastase Zambaccian, #dosar Zambaccian, #Adrian Nastase Zambaccian , #stiri Adrian Nastase
Comentarii