Laura Stefan in Revista 22: Jocul de uzura cu marile dosare

de
Marti, 22 Mai 2012, ora 19:00

   

Laura Stefan in Revista 22: Jocul de uzura cu marile dosare
E pentru prima data in istoria Romaniei cand oameni importanti ajung sa dea socoteala pentru felul in care s-au comportat in functiile publice care le-au fost incredintate. E pentru prima data in istorie cand justitia e chemata sa dezlege astfel de cauze. Acesta e adevaratul test al independentei justitiei din Romania.

Dupa ani si ani de tergiversari, cateva dintre marile dosare de coruptie se apropie de final. Nu sunt, asa cum poate v-ati astepta, dosarele baronilor locali - acestea zac in continuare prin unghere intunecate ale instantelor romanesti -, sunt cel al fostului premier Nastase si cel al fostului ministru al Agriculturii Muresan, scrie Revista 22.

In ambele cazuri, termenul de prescriptie se apropie de sfarsit. Nastase explica saptamana trecuta ca nu este interesat de incetarea procesului pe prescriptie si ca va cere continuarea acestuia pentru a-si dovedi nevinovatia. Ceea ce omite sa spuna fostul premier este ca, daca procesul va continua dupa implinirea termenului de prescriptie si daca instanta il va considera totusi vinovat de comiterea unei fapte penale, aplicarea unei pedepse este imposibila.

Citeste mai mult despre Jocul de uzura cu marile dosare in Revista 22.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1004 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor