Nastase a vrut sa recuze un magistrat care l-a condamnat, dar n-a reusit - il judeca in continuare

Luni, 02 Decembrie 2013, ora 18:54
1889 citiri
Nastase a vrut sa recuze un magistrat care l-a condamnat, dar n-a reusit - il judeca in continuare
Foto: Facebook/Adrian Nastase

Avocatii sotilor Adrian si Daniela Nastase au facut, luni, o cerere de recuzare a presedintelui completului de cinci judecatori, Ionut Matei, vicepresedinte al ICCJ, pe motiv ca acesta s-a pronuntat in dosarul "Trofeul calitatii" si a stabilit o pedeapsa cu executare in cazul fostului premier.

Judecatorul Ionut Matei ramane in completul de cinci magistrati de la instanta suprema care judeca recursul in dosarul Zambaccian, cererea de recuzare a acestuia formulata luni de avocatii lui Adrian Nastase fiind respinsa de ICCJ.

Adrian Nastase, din nou in fata judecatorului care l-a condamnat la inchisoare

Contestatiile facute de Adrian si Daniela Nastase, precum si de ceilalti inculpati in cazul pedepselor dispuse la 30 martie 2012 in dosarul Zambaccian sunt judecate de un complet de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie format din vicepresedintele instantei supreme Ionut Matei, Ioana Bogdan, Angela Dragne, Luminita Zglimbea si Cristina Rotaru.

Judecatorul care l-a condamnat pe Nastase, avizat in unanimitate pentru functia de vice al ICCJ

Potrivit avocatilor, judecatorul Ionut Matei a facut parte dintr-un alt complet care l-a condamnat pe fostul premier, aratand ca la acel moment s-a motivat ca Adrian Nastase "reprezinta personificarea coruptiei din clasa politica romaneasca".

Un alt complet de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins cererea de recuzare a judecatorului Ionut Matei, acesta ramanand in continuare presedintele completului care judeca recursul in dosarul Zambaccian.

La 30 martie 2012, in dosarul Zambaccian, legat de modul in care sotii Adrian si Daniela Nastase au achizitionat bunuri provenind din China, fostul premier a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj, fiind achitat pentru luare de mita.

Sotia fostului premier, Daniela Nastase, a fost condamnata atunci tot la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru "participatie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamala", fiind achitata pentru complicitate la luare de mita si santaj.

Adrian Nastase, din nou in instanta cu dosarul "Zambaccian" (Video)

Fostul sef al Inspectoratului de Stat in Constructii Irina Paula Jianu a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu executare. Instanta a dispus in cazul acesteia o pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru folosirea bunurilor societatii comerciale impotriva scopurilor acesteia si o alta pedeapsa, de trei ani de inchisoare, pentru participatie improprie la folosirea de documente false la vama.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Adrian Nastase ICCJ Ionut Matei, #dosar Zambaccian Adrian Nastase , #stiri Adrian Nastase