Nastase ar putea sa ramana fara casa din Zambaccian si ferma de la Cornu

Vineri, 01 Februarie 2013, ora 14:54
7445 citiri
Nastase ar putea sa ramana fara casa din Zambaccian si ferma de la Cornu
Foto: EVZ

Judecatoria Sectorului 1 a aprobat solicitarea Inspectoratului de Stat in Constructii privind executarea silita a lui Adrian Nastase in vederea recuperarii prejudiciului suferit in dosarul "Trofeul Calitatii". Nastase are de inapoiat aproximativ 750.000 de euro.

Cererea a fost inregistrata miercuri, 30 ianuarie. Prejudiciul suferit de Inspectoratul de Stat in Constructii in acest caz este de 1,4 milioane de dolari. Jumatate din aceasta suma ar trebui recuperata de la Adrian Nastase.

Prin urmare, daca nu exista suma necesara in conturile fostului premier, acesta va fi nevoit sa-si vanda casa din Zambaccian, ferma de la Cornu si colectia de tablouri. De altfel, pe o parte din bunurile lui Adrian Nastase a fost pusa sechestru inca din perioada in care procesul era in desfasurare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Adrian Nastase, executat silit: 750 de mii de euro in dosarul "Trofeul Calitatii"

Avocatul lui Adrian Nastase, Ion Cazacu, a declarat ca decizia judecatorilor nu reprezinta decat "forma procedurala de incepere a executarii silite".

"Aceasta este o decizie pe care Judecatoria o ia intr-o etapa preliminara a executarii silite. Este doar o problema de natura formala. Judecatorul a verificat daca titlul executoriu prezentat de un executor indeplineste normele legale. De aceea, toata aceasta furtuna mediatica, ca domnului Nastase i se iau casele, nu are nicio substanta legala. E o forma procedurala de incepere a executarii silite. In acest dosar, nu este pus sechestru pe casa lui, ci pe o suma de bani. Sechestrele sunt puse pe casele celorlalti co-inculpati. (...) Este o decizie definitiva", a explicat Ion Cazacu la Realitatea TV.

In dosarul "Trofeul Calitatii", Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare.

O.A.

#Adrian Nastase executat silit, #Adrian Nastase prejudiciu Trofeul Calitatii, #Ion Cazacu prejudiciu ISC , #stiri Adrian Nastase